Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ετοιμότητα οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας

(VIDEO) Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν έδωσε διαταγή να είναι σε ετοιμότητα όλες οι πυραυλικές μονάδες της χώρας για επίθεση στις βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Real.gr
Σε ετοιμότητα οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν αντέδρασε στις εκπαιδευτικές πτήσεις «αόρατων» βομβαρδιστικών αεροπλάνων B-2 πάνω από τη κορεατική χερσόνησο και έδωσε διαταγή να είναι σε ετοιμότητα όλες οι πυραυλικές μονάδες της χώρας για επίθεση στις βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό.



Πληροφορίες από το κεντρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας ανάφερε πως ο Κιμ υπέγραψε τις εντολές αυτές σε μία μεταμεσονύχτια συνεδρίαση με τους ανώτατους αξιωματούχους και «θεώρησε πως έφτασε η στιγμή να τακτοποιηθούν οι λογαριασμοί με τους ιμπεριαλιστές Αμερικάνους, με βάση την κατάσταση που έχει προκύψει».

Σε περίπτωση «απερίσκεπτης» ενέργειας από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να «χτυπήσουν ανελέητα τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην ηπειρωτική χώρα, στην περιοχή του Ειρηνικού, καθώς και αυτές στην Νότια Κορέα», φέρεται να είπε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί από τον στρατό της Νότιας Κορέας αυξημένες δραστηριότητες των βορειοκορεάτικων δυνάμεων. «Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι ενέργειες οχημάτων και στρατιωτών στις εγκαταστάσεις πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς», σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει και το Aljazeera. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως από τις 26 Φεβρουαρίου υπάρχει σε ισχύ καθήκον για ετοιμότητα για μάχη, οπότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι απειλές να είναι αληθινές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v