Το βιβλίο έχασε την Εστία του

Εκλεισε ύστερα από 128 χρόνια το ιστορικό βιβλιοπωλείο της οδού Σόλωνος.

  • Real.gr
Το βιβλίο έχασε την Εστία του
«Να χαίρεσαι που ανοίγουν βιβλιοπωλεία. Οσο πιο πολλά βιβλιοπωλεία υπάρχουν, σημαίνει ότι πάει καλά το βιβλίο». Αυτό έλεγε στη Μάνια Καραϊτίδη, ο πατέρας της όταν της παρέδιδε τα ηνία του βιβλιοπωλείου. Αποδείχθηκε προφητικός αφού 128 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το θρυλικό βιβλιοπωλείου της οδού Σόλωνος κλείνει οριστικά.

Αν και το λουκέτο μιας επιχείρησης που συνέδεσε το όνομά της με τις περίφημες γενιές του 1880 και του 1930, δεν παύει να είναι λυπηρό, εν τούτοις δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Στην αγορά του βιβλίου ήταν γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το Βιβλιοπωλεία της Εστίας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.



Χρέη και αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην απόφαση για το λουκέτο. Οι αναταράξεις που σημειώνονταν τον τελευταίο καιρό, με κάποιους από τους υπαλλήλους να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, ήταν απλώς το κεφάλαιο που προετοίμαζε τον αναγνώστη για το λουκέτο της τελευταίας σελίδας.

Οπως, πάντως, διευκρινίζεται προς πάσα κατεύθυνση, η δραματική αυτή εξέλιξη δεν συνδέεται με τις εκδόσεις της «Εστίας», που συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v