Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Βορίδης: Ας έχει διαφορετική άποψη η τρόικα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Μ. Βορίδης: Ας έχει διαφορετική άποψη η τρόικα
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην άφιξη του κλιμακίου της τρόικα και στις διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα του ΦΠΑ, των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο.

«Εγώ νομίζω ότι σε ορισμένα ζητήματα η θέση της κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική και βεβαίως οι ευθύνες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση ως προς την υλοποίηση του προγράμματος. Τι εννοώ. Δεν γίνεται να διαφωνούμε, πέραν ενός ορίου και πάρα πολύ, για το αν οι δόσεις θα είναι 36 ή 48. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι δόσεις πρέπει να είναι 48, οι δόσεις θα είναι 48. Ε, μπορεί η τρόικα να έχει διαφορετική άποψη, τι να κάνουμε; Δηλαδή τι θα γίνει θα διακοπεί το πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας αν ψηφίσουμε οι δόσεις να είναι 48;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Οπως και για το θέμα του ΦΠΑ το ίδιο ισχύει. Αν εμείς εκτιμάμε ως τουριστική χώρα ότι θα πρέπει να έχουμε έναν ΦΠΑ για τα θέματα της εστίασης ή της παροχής τουριστικών υπηρεσιών που θα είναι στο 13% και δεν θα είναι στο 23%, θα κάνουμε το ΦΠΑ στο 13%. Τώρα η τρόικα έχει διαφορετική άποψη. Τι θα γίνει δηλαδή που έχει διαφορετική άποψη; Ας έχει διαφορετική άποψη... Θέλω να σας πω ότι από την στιγμή που δεν αμφισβητούνται οι κεντρικοί στόχοι του προγράμματος, προσέξτε όμως εκεί η κυβέρνηση αναλαμβάνει μια ευθύνη. Για το αποτέλεσμα. Αρα λοιπόν όταν τα εισηγείται αυτά η κυβέρνηση, καλά κάνει και τα εισηγείται, αν τα πιστεύει κατά τη γνώμη μου, ασχέτως με το τι λέει η τρόικα, πρέπει να τα υλοποιήσει. Αλλά εκεί αναλαμβάνει ένα κόστος, ένας βάρος, κι έναν κίνδυνο ότι αν αυτά δεν υλοποιηθούν και εν συνεχεία έχουμε απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού αντιλαμβάνεστε ότι πάμε σε νέα μέτρα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v