Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Χ. Καρζάι κατά του ΝΑΤΟ

Καταδίκασε το βομβαρδισμό που προκάλεσε το θάνατο δέκα παιδιών στο ανατολικό Αφγανιστάν

  • Real.gr
Ο Χ. Καρζάι κατά του ΝΑΤΟ
Ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι «καταδίκασε σθεναρά» χθες το βομβαρδισμό που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ το Σάββατο στο ανατολικό Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα παιδιά.

«Καταδικάζοντας τη χρήση αμάχων ως ασπίδες, ο πρόεδρος κατήγγειλε κάθε επιχείρηση που προκαλεί το θάνατο αμάχων», αναφέρεται στο ανακοινωθέν της αφγανικής προεδρίας, στο οποίο προστίθεται πως μια «αντιπροσωπεία» μεταβαίνει επί τόπου για να ερευνήσει το συμβάν.

Η ISAF, η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, που αρχικά ανέφερε πως «μέχρι δέκα γυναίκες και παιδιά τραυματίστηκαν αλλά δεν σκοτώθηκαν», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό της χθες το απόγευμα, δήλωσε μερικές ώρες αργότερα πως «καταγράφει τις πληροφορίες για το θάνατο δέκα παιδιών», σύμφωνα με μια άλλη ανακοίνωσή της.

«Συλλέγουμε τα γεγονότα για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη κάθε απώλεια αμάχου», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Ένας πρώτος απολογισμός, που επιβεβαιώθηκε από τρεις αξιωματούχους της επαρχίας Κουνάρ, ενός προπυργίου των Ταλιμπάν στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, έκανε λόγο για δέκα παιδιά νεκρά, στα οποία προστίθεται και ο θάνατος μιας γυναίκας, σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε ενώ διεξαγόταν σφοδρή μάχη ανάμεσα σε αφγανικά και αμερικανικά στρατεύματα, από τη μια πλευρά, και αντάρτες Ταλιμπάν από την άλλη, στην επαρχία Σιγκάλ, σύμφωνα με διάφορες αφγανικές πηγές και την ISAF.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v