Ηρεμία στο Κάιρο

Μετά τις συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο...

  • Real.gr
Ηρεμία στο Κάιρο
Ηρεμία επικρατεί σήμερα στην περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό των κοπτών στο Κάιρο, όπου χθες Κυριακή σημειώθηκαν βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν περισσότεροι από ογδόντα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Μεγάλος αριθμός αστυνομικών παραμένει γύρω από το ναό του Αγίου Μάρκου στον οποίο τελέστηκαν οι κηδείες τεσσάρων κοπτών χθες και αποτέλεσαν την αφορμή για τις συγκρούσεις, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σποραδικά επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας κυρίως στην συνοικία Αμπασίγια. Ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ μετέβη στην περιοχή και ο πρόεδρος Μόρσι καταδίκασε τις βιαιότητες, τονίζοντας στον Πατριάρχη των κοπτών πως "οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Κοπτικής Εκκλησίας είναι σαν μια επίθεση εναντίον μου προσωπικώς". Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 84 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ακολούθησαν τις κηδείες των τεσσάρων κοπτών στην διάρκεια των οποίων οι παρευρισκόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου Μόρσι και των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Οι κόπτες, που αποτελούν το 6 ως 10% των 84 εκατομμυρίων Αιγυπτίων, είναι η μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα της Μέσης Ανατολής. Στην Αίγυπτο οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κόπτες και μουσουλμάνους είναι συχνές. Από την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο του 2011 έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια ανάμεσα στις δύο κοινότητες περίπου πενήντα κόπτες και αρκετοί μουσουλμάνοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v