Ιράν: Καμία ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε χθες στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ότι ο σεισμός που έπληξε τη χώρα δεν προκάλεσε ζημιές

  • Real.gr
Ιράν: Καμία ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό
Το Ιράν ανακοίνωσε στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι ο σεισμός που έπληξε τη χώρα χθες δεν προκάλεσε ζημιές στην πυρηνική μονάδα της Μπουσέρ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΙΑΕΑ.

«Το Ιράν ενημέρωσε το Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών της ΙΑΕΑ, αναφέροντας ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στην πυρηνική μονάδα της Μπουσέρ ούτε σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας από την εγκατάσταση αυτή», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Υπηρεσία του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ από την Τεχεράνη ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΟΙΕΑ) Φερεϊντούν Αμπασί Νταβανί δήλωσε ότι το Ιράν αρνείται να αναστείλει τον εμπλουτισμό του ουρανίου του κατά 20% ή να αποστείλει στο εξωτερικό τα αποθέματά του, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μεγάλων δυνάμεων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Δεν θα σταματήσουμε τον εμπλουτισμό κατά 20%... που χρησιμοποιείται για τα καύσιμα του ερευνητικού μας αντιδραστήρα στην Τεχεράνη», δήλωσε ο κ. Νταβανί στον Τύπο στο περιθώριο των εκδηλώσεων με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας πυρηνικής τεχνολογίας.

«Έχουμε ακόμα ανάγκη να παράγουμε καύσιμο», πρόσθεσε, καθώς το Ιράν σχεδιάζει να κατασκευάσει πέντε νέους ερευνητικούς αντιδραστήρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v