Οι «πορτοφολάδες» έβαλαν «λουκέτο» στο Λούβρο

Πυρ και μανία είναι οι φύλακες του διασημότερου μουσείου στο κόσμο με τους «πορτοφολάδες» και αποφάσισαν να απεργήσουν.

  • Real.gr
Οι «πορτοφολάδες» έβαλαν «λουκέτο» στο Λούβρο
Οι τουρίστες που βρέθηκαν σήμερα στο μουσείο του Λούβρου δεν κατάφεραν να δουν τα διάσημα έργα τέχνης, όπως τη Μόνα Λίσα ή την Αφροδίτη της Μήλου. Αιτία; Η απεργία που ξεκίνησαν οι φύλακες του διασημότερου μουσείου στο κόσμο καθώς δηλώνουν ότι παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το φαινόμενα μικροκλοπών με τους «πορτοφολάδες».

Σύμφωνα με εκπροσώπους του σωματείου τους οι περίπου 200 φύλακες του μουσείου έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν να εργάζονται και να υποχρεώσουν το μουσείο να κλείσει τις πόρτες στους επισκέπτες.

Ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Σωματείου για τα Μουσεία (SNMD), David Maillard, είπε ότι οι μικροκλέφτες αυξάνονται στο μουσείο που επισκέπτονται σχεδόν 9 εκατ. άνθρωποι κάθε χρόνο. «Υπάρχουν κλοπές και απειλές κάθε ημέρα. Οι φύλακες δεν αντέχουν άλλο με τις επιθέσεις εναντίον τους από πορτοφολάδες» υπογράμμισε ο avid Maillard.

Το μουσείο επιβεβαίωσε το «λουκέτο» στην ηλεκτρονική σελίδα του αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα.

Το πρόβλημα για τις αστυνομικές αρχές ξεκινά από το γεγονός ότι οι μικροκλέφτες οργανώνονται σε συμμορίες και είναι εύκολο να χαθούν μέσα στο πλήθος. Ακόμη και όταν συλλαμβάνονται πολλοί εξ αυτών είναι ανήλικοι και δεν διαθέτουν την γαλλική υπηκοότητα με αποτέλεσμα να περιπλέκεται η ποινική δίωξη σε βάρος τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v