Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple και Yahoo! συμμαχούν απέναντι στην Google

To αντίπαλον δέος της Google οδήγησε την Apple στην απόφαση να συνεργαστεί στενότερα με την Yahoo!.

  • Real.gr
Apple και Yahoo! συμμαχούν απέναντι στην Google
To αντίπαλον δέος της Google οδήγησε την Apple στην απόφαση να συνεργαστεί στενότερα με την Yahoo!, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με το οικονομικό φύλο, μία μορφή συνεργασίας θα ήταν η φόρτωση περισσότερου υλικού της Yahoo! στις συσκευές της Apple, όπως όμως επισημαίνουν πηγές, αυτό θα γίνει μόνον εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι συσκευές iPhone εφοδιάζονται από την πρώτη παρουσίασή τους με εφαρμογές της Apple, που περιέχουν υλικό της Yahoo! για την πρόγνωση του καιρού και για το χρηματιστήριο. Στο μέλλον σκοπεύει να χρησιμοποιεί η Apple έναν μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών από την Yahoo, όπως για παράδειγμα ειδήσεις, νέα, κλπ. Εμπόδιο στη συμμαχία Apple και Yahoo ενδέχεται να μπει η συνεργασία της τελευταίας με την Microsoft, η οποία έχει επισημοποιηθεί με συμβόλαιο με ημερομηνία λήξης το 2019.

Η μεγάλη επιτυχία της Google με το λειτουργικό της σύστημα Android για Smartphones και Tablets, χαλάρωσε τους δεσμούς μεταξύ της Apple και της Yahoo, που ειδικεύεται στους μηχανισμούς αναζήτησης στο διαδίκτυο. Η Apple αντικατέστησε το προηγούμενο φθινόπωρο στα iPhones και στα iPads τις προεγκατεστημένες υπηρεσίες χαρτογράφησης της Google με δικούς της ψηφιακούς χάρτες, οι οποίοι συγκέντρωσαν τα πυρά της κριτικής, καθώς αποδείχθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις ανακριβείς.

Επίσης εξαφανίστηκε από τις συγκεκριμένες συσκευές η εργοστασιακά προεγκατεστημένη εφαρμογή της Yahoo και αντικαταστάθηκε από μία αντίστοιχη της Google, που πρέπει να κατεβάσει μόνος του ο χρήστης.

Μία ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ Apple και Υahoo! θα είχε ευεργετικά οφέλη και για τις δύο εταιρείες. Η Apple θα έπαυε να είναι τόσο εξαρτημένη από την Google και η Yahoo θα αποκτούσε πρόσβαση σε εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές σε όλον τον πλανήτη.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει το «αγκάθι» της Microsoft, καθώς η Yahoo! σταμάτησε να εξελίσσει δικές της μηχανές αναζήτησης και προμηθεύεται μέσω του Bing της Microsoft τα αποτελέσματα αναζήτησης. Όμως η ίδια η Microsoft αποτελεί ανταγωνιστή της Apple με το δικό της λειτουργικό σύστημα Windows Phone για Smarthphones.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v