Κ. Φρουζής: Η αγορά έχει στερέψει

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Κ. Φρουζής: Η αγορά έχει στερέψει
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος.

«Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο κυρίως είναι ότι διαμορφώνεται δυστυχώς ένα περιβάλλον όχι αξιοπιστίας και στο κομμάτι του φαρμάκου στη χώρα μας, κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν εδώ και μήνες λάθη στις τιμές των φαρμάκων κι όταν λέω λάθη είναι λάθη τα οποία δεν διορθώνονται. Γιατί λάθη μπορούν να γίνουν, μετά από δελτία τιμών, αλλά δεν διορθώνονται τα λάθη αυτά. Υπάρχουν λάθη στη λίστα των φαρμάκων, στη λίστα που πρόσφατα βγήκε και ακόμη δεν έχουν διορθωθεί και μαζί μ’ αυτά υπάρχουν τα χρήματα τα οποία ενώ είναι διαθέσιμα και το ξέρουμε όλοι σε όλους τους κλάδους, στο γενικό λογιστήριο του κράτους, δεν εκταμιεύονται. Η αγορά λοιπόν έχει στερέψει», είπε ο κ. Φρουζής.

Και πρόσθεσε: «Επιχειρήσεις ελληνικές ή θυγατρικές πολυεθνικών δεν μπορούν να συντηρηθούν γιατί πρέπει να πληρώνουν φόρους, απασχόληση επενδύσεις κ.λπ. Και πάνω σ’ αυτό, το κερασάκι στην τούρτα και το πιο σημαντικό σήμερα που μιλάμε είναι ότι κλείνουμε 2,5 χρόνια που οι Ελληνες ασθενείς δεν έχουν φάρμακα νέα, ενώ οι συμπολίτες τους της Ευρώπης έχουν. Αρα δημιουργούμε πολίτες δύο κατηγοριών στην Ευρώπη, τους Ελληνες και τους υπόλοιπους, δυστυχώς. Με την παραίνεση της τρόικα, βέβαια, παρ’ όλα αυτά φαίνεται το υπουργείο να συναινεί σε αυτό το θέμα».
 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v