ΗΠΑ: «Να μην κάνει το λάθος η Βόρεια Κορέα»

(VIDEO) «Μεγάλο λάθος» και «προκλητική πράξη» θα ήταν η εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι. Συστάσεις και από τη Ρωσία.

  • Real.gr
ΗΠΑ: «Να μην κάνει το λάθος η Βόρεια Κορέα»
«Μεγάλο λάθος» και «προκλητική πράξη» θα ήταν η εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, την στιγμή που ο Βορράς έχει μεταφέρει δύο πυραύλους στην ανατολική ακτή της και η Νότια Κορέα βρίσκεται σε κατάσταση «συναγερμού».



Σε ομιλία του στη Σεούλ, ο Τζον Κέρι επανέλαβε την δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συμμάχους τους. «Η ρητορική που ακούμε από την Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε κανένα επίπεδο», δήλωσε και πρόσθεσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα ταυτίζονται στο ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό η Βόρεια Κορέα να γίνει μια πυρηνική δύναμη».

Επίσης, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι θετικές σε ένα νέο γύρο επαφών με την Βόρεια Κορέα προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της έντασης, ξεκαθάρισε ωστόσο πως οι επαφές αυτές θα πραγματοποιηθούν σε περίπτωση που φανεί πως θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Συστάσεις και από τη Ρωσία

Η Ρωσία ζήτησε από τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις στην Κορεατική Χερσόνησο, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε μια συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ίγκορ Μοργκούλοφ και του πρεσβευτή της Πιονγκγιάνγκ στην Μόσχα, η Ρωσία «απηύθυνε στη Βόρεια Κορέα επίμονη έκκληση να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης», πρόσθεσε το υπουργείο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v