Γκραν Πρι και... δημοκρατία

Αντιπολιτευόμενοι ακτιβιστές διαδήλωσαν στο Μπαχρέιν με αφορμή την Φόρμουλα 1

  • Real.gr
Γκραν Πρι και... δημοκρατία
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες κοντά στην Μανάμα, στην πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνει η αντιπολίτευση με το σύνθημα «Η Δημοκρατία είναι δικαίωμά μας», με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν, την επόμενη εβδομάδα.

Κρατώντας τις ερυθρόλευκες σημαίες του Μπαχρέιν, το πλήθος συγκεντρώθηκε αργά χθες το απόγευμα κοντά στο Αάλι, μια σιιτική κοινότητα στα νότια της πρωτεύουσας. Η αστυνομία είχε διακριτική παρουσία μολονότι οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του βασιλιά Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα και του πρωθυπουργού και θείου του, Σέιχ Χαλίφα μπιν Σαλμάν αλ Χαλίφα.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τη σιιτική αντιπολίτευση που σκοπεύει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της για 10 ημέρες, μέχρι τις 22 Απριλίου. Ο τέταρτος αγώνας της F1 είναι προγραμματισμένος για τις 21 Απριλίου.

Το Μπαχρέιν έχει γίνει θέατρο επαναλαμβανόμενων ταραχών από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν οργανώθηκαν οι πρώτες διαδηλώσεις των σιιτών, που αποτελούν την πλειοψηφία στη χώρα, εναντίον της σουνιτικής δυναστείας των αλ Χαλίφα. Το 2012, τις ημέρες διεξαγωγής του Γκραν Πρι, η αντιπολίτευση οργάνωσε και πάλι διαδηλώσεις, με σκοπό να τραβήξει τη διεθνή προσοχή στα αιτήματά της για πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Ο αγώνας πάντως δεν αναβλήθηκε, όπως είχε γίνει την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας των ταραχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v