«Φοβάμαι κοινωνική έκρηξη»

Ο Κώστας Καραμανλής σπάει τη σιωπή. Οι εκτιμήσεις που δίνει στους συνεργάτες του για τη ΝΔ, την κρίση, τις εκλογές, τα λόγια περί «επανόδου» του και τα σενάρια περί δολοφονίας.

  • Real.gr
«Φοβάμαι κοινωνική έκρηξη»
Στις συζητήσεις του Κώστα Καραμανλή με τους στενούς συνεργάτες και φίλους του, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αυτόν τον καιρό η εκδήλωση μίας ανησυχίας του, έντονης όσο ποτέ άλλοτε, για την πορεία των οικονομικών και κοινωνικών πραγμάτων μέσα στο 2013. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά, λένε, ότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος για γρήγορες κινήσεις και πρωτοβουλίες στην τριετία και τώρα φοβάται κοινωνικές «εκρήξεις», αλλά και το πολιτικό «χάος» στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης.

Αποδίδει την εμμονή της κυβέρνησης στον σημερινό μονόδρομο, στην ελπίδα της για κάποιες «αλλαγές» της στάσης του Βερολίνου μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Όμως, παραδέχεται ότι οι αντοχές της τρικομματικής μειώνονται διαρκώς και υποστηρίζει ότι «λιγοστεύει ο χρόνος» για αλλαγή κλίματος. Γενικότερα, οι προβλέψεις του Κ.Καραμανλή για το μέλλον είναι τώρα «μαύρες», λένε οι συνεργάτες του. Προβλέπει εκλογές ο Κ.Καρμανλής ; Όχι, καταρχήν δεν τις προβλέπει.«Ουδείς απολύτως τις επιθυμεί», λέει. Όπως αναφέρει σε συνομιλητές του, πιθανότερη θεωρεί, στην περίπτωση μιας «πτώσης» της σημερινής κυβέρνησης, την αναζήτηση νέου κυβερνητικού σχήματος από την ίδια «δεξαμενή», την τρικομματική.

ΠΗΓΗ: «6 Ημέρες»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v