«Το οικονομικό σύστημα χρεοκοπεί συνολικώς»

Προτροπές του Γάλλου υπουργού Βιομηχανικής Ανόρθωσης Αρνό Μοντεμπούρ να χαλαρώσει η άτεγκτη πολιτική λιτότητας στην ευρωζώνη

  • Real.gr
«Το οικονομικό σύστημα χρεοκοπεί συνολικώς»
Ο γάλλος υπουργός αρμόδιος για την ανόρθωση της βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ, φημισμένος πολέμιος της πολιτικής αυστηρής οικονομικής λιτότητας στην ευρωζώνη, ζήτησε χθες από όλη την ΕΕ και την Γερμανία, ειδικά, να αναλάβουν αμέσως αναπτυξιακού προσανατολισμού πρωτοβουλίες, ούτως ώστε όλο το οικονομικό σύστημα να μην χρεοκοπήσει, τελικώς. Ο Μοντεμπούρ έκανε τις σχετικές δηλώσεις μιλώντας νωρίτερα χθες στο δίκτυο «France 5».

«Ως πρωτοβουλίες ανάπτυξης, προσωπικώς εννοώ να ζητήσουμε από την Γερμανία, για παράδειγμα, που καταγράφει ένα πλεόνασμα περίπου 150 δισεκατομμυρίων ευρώ, να αυξήσει μισθούς, να σταματήσει, σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα του αγροτικού τομέα, τον αθέμιτο ανταγωνισμό στις λιανικές τιμές τους».

Νομίζω ότι «Θα είναι υποχρεωμένη η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ να αναζητήσει προσεχώς συμμάχους, επειδή το οικονομικό σύστημα χρεοκοπεί συνολικώς (...) Η ΕΕ πρέπει, γι αυτόν τον λόγο, να κινηθεί τώρα», μάλιστα, δήλωσε καταλήγοντας ο υπουργός βιομηχανικής ανόρθωσης της Γαλλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v