Αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας

Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν σήμερα στη Βοστόνη, ενώ μέτρα λαμβάνονται και σε άλλες πόλεις.

  • Real.gr
Αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας
Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν σήμερα στη Βοστόνη και ερευνούν τσάντες και σακκίδια στα δημόσια μέσα μεταφοράς, μια ημέρα αφού οι εκρήξεις δύο βομβών στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 150 κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 2:50 μ.μ. (21:50 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας κοντά στη γραμμή του τερματισμου, περίπου δύο ώρες αφού είχαν τερματίσει οι πρώτοι αθλητές.

Η περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις παραμένει σήμερα αποκλεισμένη στη Βοστόνη, αλλά η υπόλοιπη πόλη λειτουργεί κανονικά. "Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στη δουλειά τους θα παρατηρήσουν μια αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στην πόλη", ανακοινώθηκε από το γραφείο του δημάρχου. "Δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν απ' αυτή την παρουσία της Εθνοφρουράς και άλλων ένοπλων αστυνομικών σε σημαντικά σημεία της πόλης", σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μια αγρυπνία με κεριά προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 8 μ.μ. (03:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στην Εκκλησία της Οδού Άρλινγκτον.
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον. Οι αεροπορικές αρχές απαγόρευσαν για λίγο τις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Βοστόνη.

Τσάντες που άφησαν πίσω τους δρομείς και θεατές οι οποίοι έτρεξαν να διαφύγουν, ερευνώνται ως ύποπτα πακέτα, δήλωσε πηγή της αστυνομίας.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε πάντως χθες να χαρακτηρίσει το επεισόδιο τρομοκρατική επίθεση.

"Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ποιος το έκανε και γιατί και δεν πρέπει να σπεύδουμε σε συμπεράσματα πριν να έχουμε όλα τα στοιχεία", δήλωσε χθες ο αμερικανός πρόεδρος. "Όμως μην απατάσθε, θα φθάσουμε ως το τέλος", πρόσθεσε. "Οποιαδήποτε άτομα ευθύνονται, οποιεσδήποτε οργανώσεις ευθύνονται, θα αισθανθούν όλο το βάρος της δικαιοσύνης".

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε αργότερα πως πρόκειται "σαφώς για πράξη τρομοκρατίας" και "μια εμπεριστατωμένη έρευνα θα προσδιορίσει αν ήταν σχεδιασμένη και πραγματοποιήθηκε από κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ξένη ή εγχώρια".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v