Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βάζει όρους η Β. Κορέα - Απορρίπτει η Σεούλ

Ποιες προϋποθέσεις για έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα θέτει η Πιονγκγιανγκ. Ακατανόητες τις χαρακτηρίζει η Σεούλ.

  • Real.gr
Βάζει όρους η Β. Κορέα - Απορρίπτει η Σεούλ
Τις προϋποθέσεις που θέτει για την επανέναρξη του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, απαρίθμησε η Βόρεια Κορέα. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η νότια μαριονέτα τους ( Νότια Κορέα) έχουν την παραμικρή επιθυμία να αποφευχθεί το βαρύ πλήγμα του στρατού και του λαού μας ... και θέλουν πραγματικά το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις πρέπει να κάνουν την αποφασιστική πρόταση », αναφέρει η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας σε σχετική ανακοίνωση της.

Στις προϋποθέσεις που έθεσε το καθεστώς της Πιονγκγιανγκ, σε μια κίνηση που πιθανώς να είναι σήμα προσέγγισης με τη Δύση, είναι πρωτίστως η άρσης των κυρώσεων του ΟΗΕ που επιβλήθηκαν ως μέτρο αντιμετώπισης για τις πυρηνικές δοκιμές.

«Πρώτον, οι κυρώσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Συμβουλίου, που κατασκευάστηκαν με άδικες μεθόδους πρέπει να αποσυρθούν» σημειώνει το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο της Βόρειας Κορέας στην σχετική ανακοίνωσή του.Επίσης η Πιονγκγιανγκ ζητά την υπόσχεση από την Ουάσιγκτον και τη Σεούλ ότι δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές και πυρηνικές απειλές εναντίον της.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της χώρας η Βόρεια Κορέα φέρεται να δηλώνει ότι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου μπορεί να ξεκινήσει μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνουν από την περιοχή τα πυρηνικά τους όπλα.

Η Σεούλ απορρίπτει τις προϋποθέσεις της Β. Κορέας

Η Νότια Κορέα χαρακτήρισε σήμερα "ακατανόητες" της προϋποθέσεις που έθεσε η Βόρεια Κορέα για επανάληψη του διαλόγου με τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον και προέτρεψε την Πιονγκγιάνγκ να προτιμήσει τις διαπραγματεύσεις με την διεθνή κοινότητα και όχι τις προκλήσεις. "Τα αιτήματα της Βόρειας Κορέας είναι απολύτως ακατανόητα. Είναι ανόητα", δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας ειδικά το αίτημα για άρση των κυρώσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Ζητάμε επίμονα από την Βόρεια Κορέα να σταματήσει να διατυπώνει τόσο ακατανόητα αιτήματα και να προχωρήσει σε λογικές επιλογές, όπως της έχουμε ζητήσει πολλές φορές", τόνισε ο Τσο Τάι-Γιουνγκ. Νωρίτερα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας διατύπωσε τις προϋποθέσεις που θέτει για την επανέναρξη του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο