Αμετανόητοι οι δράστες της Μανωλάδας

(VIDEO) «Δεν είχαμε ανθρωποκτόνο πρόθεση βρισκόμασταν σε άμυνα» ισχυρίζονται οι δράστες της ένοπλης επίθεσης και τηρούν σκληρή υπερσπιστική γραμμή.

  • Real.gr
Αμετανόητοι οι δράστες της Μανωλάδας
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται από χθες οι τρεις δράστες της αιματηρής ένοπλης επίθεσης στην Αμαλιάδα. Ο 29χρονος συνελήφθη σε έλεγχο της Αστυνομίας, ενώ ο 27χρονος αδελφός του και ο τρίτος επιστάτης σε δικηγορικό γραφείο, όπου -όπως υποστήριξαν- βρίσκονταν προκειμένου να διαπραγματευτούν τους όρους της παράδοσής τους. Πριν οδηγηθούν στο εισαγγελέα, ο ένας από τους δυο δράστες υπέδειξε το σημείο όπου πέταξαν το ένα όπλο με το οποίο επιτέθηκαν κατά των εργατών.

Οι δράστες της αιματηρής επίθεσης εμφανίζονται αμετανόητοι για την πράξη τους και τηρούν σκληρή υπερασπιστική γραμμή. Οι δυο υποστηρίζουν ότι δεν πυροβόλησαν απευθείας τους εργάτες, αλλά στο χώμα και ότι ο τραυματισμός 34 ατόμων προήλθε από τον εξοστρακισμό.

Ο τρίτος ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόταν καν στο σημείο. Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ανέφεραν ότι οι εργάτες γης αντέδρασαν καθώς τους διαμηνύθηκε ότι επειδή δεν είναι όσο παραγωγικοί θα ήθελαν οι εργοδότες τους θα αντικαθίσταντο από Αιγύπτιους εργάτες. Τότε εξαγριωμένοι οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τους δράστες, κινήθηκαν εναντίον των νέων εργατών και οι επιστάτες μπήκαν στη μέση για να τους προστατεύσουν.

«Οι Μπαγκλαντέζοι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των Αιγυπτίων. Μπήκαμε στη μέση για να τους προστατέψουμε. Πυροβολήσαμε στο δρόμο και όχι εναντίον τους. Δεν είχαμε ανθρωποκτόνο πρόθεση βρισκόμασταν σε άμυνα» είναι η υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων.

«Κανένας δεν κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους» αντιτείνουν οι αλλοδαποί και υποστηρίζουν ότι μετά το διαπληκτισμό οι επιστάτες επέστρεψαν οπλισμένοι και άνοιξαν πυρ.

Όπως καταγγέλλουν οι αλλοδαποί οι επιστάτες για 20 λεπτά πυροβολούσαν συνεχώς. Αίτημα των εργατών από το Μπαγκλαντές είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής στις καλλιέργειες φράουλας.

Πήραν προθεσμία οι συλληφθέντες

Οι τρεις δράστες των πυροβολισμών εναντίον αλλοδαπών στη Νέα Μανωλάδα οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν για την προσεχή Δευτέρα. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και για εμπορία ανθρώπων. Ο ιδιοκτήτης των καλλιεργειών φράουλας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Πύργου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα τη Δευτέρα.



Ο Συνήγορος Υπεράσπισης τους μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι οι πελάτες του βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα καθώς δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς και καδρόνια και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν προς το έδαφος . Πρόσθεσε μάλιστα πώς όλοι οι τραυματισμοί προήχθησαν από εξοστρακισμούς των βλημάτων.

Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να παρείχε καταφύγιο στους άλλους δυο καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 4 μήνες με αναστολή. Σήμερα θα διεξαχθεί η δίκη ενός ακόμα συλληφθέντα στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Με ανακούφιση δέχθηκαν οι εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας την είδηση της σύλληψης των δυο δραστών της ένοπλης επίθεσης εναντίον τους που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 34 από αυτών. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές που εκφράζουν ανοιχτά φόβο για τη ζωή τους.



Συνελήφθησαν οι τρεις επιστάτες - Δένδιας: Τα θύματα δεν θα απελαθούν

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v