Ανοίγει η τουριστική περίοδος στη Ζάκυνθο

Με πτήσεις τσάρτερ από Ολλανδία και Ρωσία ανοίγει η αυλαία για τον τουρισμό του νησιού.

  • Real.gr
Ανοίγει η τουριστική περίοδος στη Ζάκυνθο
Ανοίγει και επίσημα σήμερα η τουριστική περίοδος στη Ζάκυνθο, με την πρώτη πτήση τσάρτερ από την Ολλανδία, όπως γίνεται κάθε χρόνο, και ακολουθεί μετά από λίγες ημέρες η πτήση από τη Ρωσία. Έχουν προηγηθεί οι πτήσεις από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες ξεκίνησαν από το τέλος Μαρτίου με προορισμό το νησί.

Η εφετινή τουριστική περίοδος έχει δημιουργήσει ευφορία στον χώρο των επιχειρηματιών καθώς όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι θα υπάρχει αύξηση των αφίξεων και γενικά μια χρονιά καλύτερη από την περσινή. Ωστόσο, ζητούμενο θα πρέπει να είναι η ποιότητα και όχι μόνο η ποσότητα καθώς η αγοραστική δύναμη των επισκεπτών στο νησί παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι επιχειρηματίες διατείνονται ότι οι χαμηλές τιμές και οι προσφορές ήταν εκείνες που οδήγησαν τους τουρίστες να προτιμήσουν τη Ζάκυνθο για τις διακοπές τους, ενώ για πολλοστή φορά ζητούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες των τοπικών αρχών για την ευπρεπή εικόνα του νησιού και παράλληλα να συμμορφωθούν και οι καταστηματάρχες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, εκείνο που όλοι αναμένουν είναι οι αφίξεις από τη Ρωσία οι οποίες θα είναι υπερδιπλάσιες φέτος και έχουν δημιουργήσει μια δυναμική για το μέλλον. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v