Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολλανδία: Έκλεισαν σχολεία υπό τον φόβο μακελειού

Συνελήφθη πρώην μαθητής που είχε γράψει απειλητικό μήνυμα σε φόρουμ στο διαδίκτυο.

  • Real.gr
Ολλανδία: Έκλεισαν σχολεία υπό τον φόβο μακελειού
Συνελήφθη από την ολλανδική αστυνομία πρώην μαθητής του βρετανικού σχολείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Φουρσότεν - μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Χάγη και το Λέιντεν - ο οποίος ανάγκασε σήμερα τις αρχές της χώρας να κλείσουν περισσότερα από είκοσι σχολεία, καθώς πόσταρε ανώνυμα απειλητικά μηνύματα σε ένα φόρουμ του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς είχε γράψει στο ίντερνετ ότι σκοπεύει να πυροβολήσει τον καθηγητή του και «όσο περισσότερους μαθητές μπορώ». Επίσης στο μήνυμά του ανέφερε πως θα κρατούσε στα χέρια του έναν συγκεκριμένο τύπο όπλου, καθώς και ένα σημείωμα στο οποίο θα αναγράφεται ο λόγος για τον οποίο θα προχωρούσε σε αυτήν την πράξη.

Σύμφωνα με ολλανδικά δημοσιεύματα, η απειλή έγινε αντιληπτή αρχικά από την βελγική αστυνομία, κατά τη διάρκεια ερευνών στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού. Οι ολλανδικές αρχές έκλεισαν σήμερα το πρωί 22 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ όσα έμειναν ανοικτά φρουρούνταν από αστυνομικούς. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έγινε μια σύλληψη σε σχέση με την υπόθεση αυτή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v