Τροποποιούν τις μπαταρίες των Boeing 787

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας ενέκρινε τις αλλαγές

  • Real.gr
Τροποποιούν τις μπαταρίες των Boeing 787
Οι τροποποιήσεις που προτάθηκαν από την εταιρεία Boeing για τις μπαταρίες των αεροσκαφών 787, οι οποίες παρουσίαζαν προβλήματα υπερθέρμανσης, εγκρίθηκαν χθες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (AESA).

Η έγκριση αυτή, που δόθηκε λίγες ημέρες έπειτα από εκείνη των ΗΠΑ, επιτρέπει την επανάληψη των πτήσεων «μόλις γίνει η τροποποίηση αυτή στις μπαταρίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑESA.

Νωρίτερα στην Ουάσινγκτον ανώτερο στέλεχος της εταιρείας Boeing Co δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί εάν τα προβλήματα με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου στα νέα της αεροσκάφη 787 Dreamliner, που οδήγησαν στην καθήλωση των αεροπλάνων αυτών τον Ιανουάριο, προήλθαν από λάθος στον σχεδιασμό ή από κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα.

Ο Μάικ Σίνετ, αρχιμηχανικός της Boeing για τα αεροσκάφη 787, δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον του ομοσπονδιακού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών ότι οι μπαταρίες είχαν υποβληθεί σε χιλιάδες ώρες δοκιμών πριν αρχίσει τις πτήσεις του το νέο αεροσκάφος, καθώς και σε επιπλέον ώρες κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων.

Είπε ότι οι μπαταρίες αποτελούν μέρος ενός πολυεπίπεδου συστήματος που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει κάποιο πρόβλημα ασφάλειας στο αεροπλάνο. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι μπαταρίες που εμπλέκονται σε δύο περιστατικά στην Ιαπωνία είχαν υποβληθεί σε οποιαδήποτε κακομεταχείριση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v