Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμφιβολίες για τη χρήση χημικών στη Συρία

Η Ουάσινγκτον δεν είναι βέβαιη ότι η συριακή κυβέρνηση υπερέβηκε την «κόκκινη γραμμή»

  • Real.gr
Αμφιβολίες για τη χρήση χημικών στη Συρία
Οι ΗΠΑ δεν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του ίδιου της του λαού για να συντρίψει την εξέγερση, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ο Κάρνεϊ έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού ένας αναλυτής πληροφοριών του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα χημικά όπλα στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, που διαρκεί πλέον δυο χρόνια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει ότι η χρήση των χημικών όπλων από τη Συρία θα υπερβεί την «κόκκινη γραμμή» και θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτική επέμβαση.

Πιεζόμενος για το θέμα αυτό στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα και τόνισε ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το πότε χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα.

Είπε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν για τις πληροφορίες ότι αυτά τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν, και ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με τις πληροφορίες ότι η συριακή αντιπολίτευση τα χρησιμοποίησε.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει πάντως καταστήσει σαφές ότι η χρήση χημικών όπλων ή η μεταβίβαση τους σε «μη κρατικούς παράγοντες» είναι απαράδεκτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v