Εξακολουθεί να αγνοείται ο μητροπολίτης Χαλεπίου

Οι αρχικές αναφορές για απελευθέρωση των δύο ιεραρχών δεν επιβεβαιώνονται. Ιερείς της ελληνορθόδοξης μητρόπολης Χαλεπίου δηλώνουν ότι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Εξακολουθεί να αγνοείται ο μητροπολίτης Χαλεπίου
Σύγχυση επικρατεί για την τύχη του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του συρορθόδοξου επισκόπου Γιοχάνα (Ιωάννη) Ιμπραήμ, που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα από ενόπλους στη βόρεια Συρία. Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές στην Συρορθόδοξη Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι οι δύο ιεράρχες εξακολουθούν να αγνοούνται. Αυτό επιβεβαίωσε και ιερέας της ελληνορθόξης μητρόπολης του Χαλεπίου μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο.

«Δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αφέθησαν ελεύθεροι» είπε ο ιερέας Γάσαν Ουάρντ.

Την Τρίτη, η γαλλική θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d'Orient είχε αναφέρει ότι οι δύο επίσκοποι είχαν απελευθερωθεί και βρίσκονταν σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Χαλέπι. Το αραβικό Al Jazeera επίσης μετέδωσε ότι οι δύο επίσκοποι είναι ελεύθεροι, επικαλούμενο συγγενή του μητροπολίτη Παύλου.

Ωστόσο, λίγο αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι πληροφορίες περί απελευθέρωσης του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του συρορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ «μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως».
«Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση» είχε τονίσει το ΥΠΕΞ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v