«Πράσινο αντάρτικο» για ΦΠΑ και ανεργία

Επιμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να γίνει από τώρα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Ηλ. Κικίλια αφήνει η Φ. Γεννηματά.

  • Real.gr
«Πράσινο αντάρτικο» για ΦΠΑ και ανεργία
Επιμένει το ΠΑΣΟΚ στο αίτημά του για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση , όπως διαφάνηκε και από σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Eυάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή.

Στη διάρκεια ομιλίας του κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές οφειλές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε συγκεκριμένα ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η επανεξέταση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι εφικτή, δεδομένης της εκτίμησης πως το έλλειμμα για το 2012 είναι 6%.

«Γιατί θεωρούμε ότι τώρα είναι εφικτή και η μείωση του ΦΠΑ και η επανεξέταση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης; Έτσι; Επειδή βγήκε η τρόικα την περασμένη Δευτέρα και είπε 6% το δημοσιονομικό έλλειμμα το πραγματικό της Ελλάδος το 2012. Τυπικά, λογιστικά, 10% επειδή καταγράφεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το πραγματικό έλλειμμα 6%. Μια εντυπωσιακή μείωση από το 15,7% χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και χάρη στις δικές μας πολιτικές θυσίες και στο κόστος», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

«Όταν έχουμε βρει τρόπο ν’ απορροφηθεί το δημοσιονομικό κενό μέχρι το τέλος του προγράμματος κι έχουμε συμφωνήσει στο συνολικό στόχο για τα έσοδα από έμμεσους φόρους, δεν μπορούμε να θέσουμε τα ζητήματα αυτά;», διερωτήθηκε.



Αιχμές από Φώφη Γεννηματά

Την ίδια ώρα, αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια αφήνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ανεργία, τόνισε ότι «η σημερινή σύσκεψη και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού δίνουν μια ακόμη απάντηση σε όσους επιχείρησαν και επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως "ρουσφέτι"».

«Χαιρόμαστε που οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αποκτούν κεντρικό ρόλο στην ατζέντα του Πρωθυπουργού. Όπως είναι γνωστό το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει, δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, εδώ και αρκετό καιρό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, με τη στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας σε κλάδους που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη δημιουργία περίπου 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

«Οι υφιστάμενες θέσεις θα στηριχθούν με τον αυτόματο, απλό και αδιάβλητο μηχανισμό της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας, ενώ η κάλυψη των θέσεων για ανέργους θα γίνει χωρίς ενδιάμεσους φορείς και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ετοιμάσει και θα αποστείλει στην Κυβέρνηση συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος. Αυτές θα πρέπει να ενταχθούν στο Πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή ώστε η κοινωνία να δει πώς οι δημοσιονομικοί και διαρθρωτικοί στόχοι συμβαδίζουν με τη μέριμνα για κοινωνική συνοχή και απασχόληση», σημειώνει
η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v