Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

Βόμβα στην είσοδο γραφείων κόμματος κατά των Ταλιμπάν σκότωσε 10 πολίτες.

  • Real.gr
Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν
Η ενεργοποίηση ενός αυτοσχέδιου βομβιστικού μηχανισμού ο οποίος είχε αποκρυβεί στο εσωτερικό μικρού οχήματος, σταθμευμένου ακριβώς στην είσοδο κομματικών γραφείων στο Καράτσι, έχει ως απολογισμό 10 άνθρωποι να σκοτωθούν και περίπου διπλάσιοι να τραυματιστούν, ενώ απέμεινε μόνον ένα 15ήμερο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Τα γραφεία αυτά ανήκουν στο Εθνικό Κόμμα Αουάμι, το ANP, το οποίο εναντιώνεται στους Ταλιμπάν κι έχει απήχηση στην φυλή των Παστούν--πλειοψηφεί στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

"Ο στόχος της επίθεσης είναι τα γραφεία του κόμματος ANP στα οποία ενόψει εκλογών θα εκφωνούσε απόψε ομιλία ο υποψήφιος Μπασίτ Τζαν", δήλωσε ο αστυνομικός Μοχάμεντ Χαν στο Γαλλικό πρακτορείο.
Ο υποψήφιος βουλευτής δεν τραυματίστηκε, προκύπτει από συγκλίνουσες μαρτυρίες για το συμβάν αυτό που έγινε στις δυτικές συνοικίες του Καράτσι.

Στο Καράτσι των 18 εκατομμυρίων ανθρώπων η αισθητή κατά τα λίγα τελευταία έτη παρουσία των Ταλιμπάν, στην ευρύτερη περιοχή αυτής της οικονομικής μητρόπολης έχει, ήδη, προκαλέσει αιματηρές συγκρούσεις, μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

"Επρόκειτο για μια σφοδρή έκρηξη, νόμισα ότι ένοιωσα σεισμό, ο τόπος γέμισε με αίματα", δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Γκουλ Αχμεντ στο ίδιο πρακτορείο.

Το πρακτορείο μετέδωσε επίσης ότι, το τελευταίο 15ήμερο έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 40 θάνατοι σε διάφορες επιθέσεις με 'στόχους' : τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές, συγγενείς υποψήφιων βουλευτών ή τέλος τους ίδιους τους υποψήφιους.
Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την 11η Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v