ΗΠΑ: Βρήκαν στο σπίτι του ρικίνι

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα χρήσης βιολογικού όπλου σε άνδρα που συνελήφθη χθες στον Μισσισσιππής

  • Real.gr
ΗΠΑ: Βρήκαν στο σπίτι του ρικίνι
Κατηγορίες για κατοχή του βιολογικού παράγοντα ρικίνη και για απόπειρα χρήσης του ως όπλο απαγγέλθηκαν στον καθηγητή πολεμικών τεχνών στην πολιτεία του Μισσισσιππή, ο οποίος συνελήφθη χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Τζέιμς Έβερετ Ντάτσκε, ηλικίας 41 ετών, συνελήφθη έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του και σε επιχείρηση που διηύθυνε παλιά. Η έρευνα αυτή έγινε στο πλαίσιο της υπόθεσης για την αποστολή επιστολών που περιείχαν την δηλητηριώδη ουσία ρικίνη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και σε άλλους δύο δημόσιους αξιωματούχους.

Ο Ντάτσκε συνελήφθη από πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) καθώς βρισκόταν στο σπίτι του στο Τάπελο του Μισσισσιππή τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, διευκρινίζει σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του FBI Ντέμπορα Μάντεν.

Ο Ντάτσκε αναμένεται να παρουσιαστεί σε περιφερειακό δικαστήριο της πολιτείας του Μισσισσιππή αύριο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αμερικανική εισαγγελία απέσυρε την Τρίτη τις κατηγορίες που είχε απαγγείλει σε ένα άλλο άτομο από τον Μισσισσιππή, τον Πολ Κέβιν Κέρτις, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του κατά τις οποίες δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να τον ενοχοποιεί.

Οι εισαγγελείς είχαν ανακοινώσει τότε ότι η έρευνα έφερε στο φως νέες πληροφορίες, αλλά δεν είχαν διευκρινίσει περαιτέρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v