Διαμαρτυρία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Σήμερα, Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου, ημέρα που τελειώνει η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την ΕΥΑΘ...

  • Real.gr
Διαμαρτυρία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ
Σήμερα, Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου, ημέρα που τελειώνει η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την ΕΥΑΘ και κατατίθενται οι προσφορές, το «SOSτε το Νερό» διοργανώσε κινητοποίηση και δρώμενα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στη συγκεκριμένη προσπάθεια που αντιστέκεται στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στη λογική του ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και με τη σειρά τους ενημέρωσαν τα μέλη του συντονιστικού για τις θέσεις και τις δράσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και πανελλαδικά, καθώς και για τη σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει στο ευρωκοινοβούλιο, μαζί με άλλους Πράσινους ευρωβουλευτές.

Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, όπως έχει δείξει και η διεθνής εμπειρία, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της τιμής του, αλλά και επιδείνωση της ποιότητας του. Έγκαιρα και επανειλημμένα έχουν απορρίψει τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων της χώρας, με αιχμή τις εταιρείες ύδρευσης. Συμπαραστέκονται στους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς που αγωνίζονται για να βγουν από τον κατάλογο των προς ιδιωτικοποίηση δημοσίων περιουσιακών στοιχείων οι δύο μεγάλες εταιρείες ύδρευσης της χώρας, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ για λόγους αειφορικής διαχείρισης του νερού πρωτίστως, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης και αρνητικής διεθνούς εμπειρίας.

ΠΗΓΗ: thesstoday.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v