Δημιουργία εταιρείας για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

Τη σύσταση του μη κερδοσκοπικού φορέα Marketing Greece ανακοίνωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος.

  • Real.gr
Δημιουργία εταιρείας για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος
Τη σύσταση του μη κερδοσκοπικού φορέα Marketing Greece ανακοίνωσαν σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ).

Στόχος της εταιρείας αποτελεί η στήριξη του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στη δημιουργία νέας τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας μέσα από ένα πλάνο επικοινωνιακής στρατηγικής, ώστε να αναδειχθεί η χώρα ως ένας από τους δέκα σημαντικότερους και ελκυστικότερους προορισμούς σε διεθνές επίπεδο.

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Marketing Greece Α.Ε. αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για τον τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει σε πλήρη ευθυγράμμιση με την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό. Μπορεί να αποτελέσει με την υψηλή αποτελεσματικότητα της, χρησιμοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία, αλλά και με την καθοριστική συμβολή της νέας γενιάς, ένα σύγχρονο case study σε ευρωπαϊκό επίπεδο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Marketing Greece Α.Ε,. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Η εταιρεία μεταξύ άλλων πρόκειται να δημιουργήσει μία διαδραστική πλατφόρμα, η οποία θα προσφέρει στους χρήστες ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τους προορισμούς και τις εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν στην Ελλάδα, καθώς και ένα δίκτυο δημοσίων σχέσεων σε βασικές αγορές-στόχους όπως η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, με στόχο την αναπαραγωγή θετικής δημοσιότητας ποικίλων τουριστικών προϊόντων και προορισμών που παρέχει η χώρα.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις προσδοκίες του Marketing Greece έως το 2017 τα άμεσα έσοδα που θα αποφέρει ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία θα αυξηθούν κατά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ 50 δισ. ευρώ προστιθέμενη αξία μπορεί να προσδώσει στην οικονομία η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα μέχρι το 2021, που σημαίνει 4 μονάδες ετησίως στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v