Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Λέτα

Στο ιταλικό κοινοβούλιο απευθύνεται αυτήν την ώρα ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα. Ξεκίνησε η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης.

  • Real.gr
Ψήφο εμπιστοσύνης στον Λέτα
Στο ιταλικό κοινοβούλιο απευθύνεται αυτήν την ώρα ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Ο Λέτα τόνισε στους βουλευτές πως η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με μία «σοβαρή οικονομική κατάσταση», ενώ ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες χωρίς να παρθούν μέτρα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Επίσης, σύμφωνα με την Guardian, ο Λέτα είπε πως θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να συναντήσει τους ευρωπαίους ηγέτες αλλά και τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τους τονίσει πως η Ιταλία είναι αποφασισμένη να πετύχει τους οικονομικούς της στόχους. Επίσης, επέμεινε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη.

Ο Ενρίκο Λέτα υποσχέθηκε πως θα μειώσει τους φόρους για τους νέους και τους εργαζόμενους, με στόχο να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη. Δήλωσε επίσης ότι δώσει τέλος στο αντιλαϊκό μέτρο της φορολόγησης κατοικίας από τον Ιούνιο, κάτι που έχει ήδη ζητήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Με αυτήν την κίνηση, ο Λέτα διασφαλίζει και την υποστήριξη του Λαού της Ελευθερίας στο κοινοβούλιο. Ο νέος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θα πολεμήσει την διαφθορά στο ιταλικό σύστημα, ενώ θα δώσει έμφαση και στο σύστημα δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v