Νεκρός Γάλλος στρατιώτης στο Μαλί

Πρόκειται για τον έκτο στρατιώτη που χάνει τη ζωή του από την έναρξη της γαλλικής επέμβασης

  • Real.gr
Νεκρός Γάλλος στρατιώτης στο Μαλί
Ένας Γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε χθες το απόγευμα στο βόρειο άκρο του Μαλί, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της γαλλικής Προεδρίας. Πρόκειται για τον έκτο στρατιώτη που σκοτώνεται στο Μαλί από την έναρξη της γαλλικής επέμβασης στην χώρα αυτή, την 11η Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ ο αδελφός του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Le Point" αναφέρει πως η Γαλλία «παίζει με τη φωτιά» στο Μαλί και θα πρέπει να φοβάται νέες απαγωγές Γάλλων υπηκόων.

«Με την επίθεση στο Μαλί, η Γαλλία άναψε το φυτίλι και θα υποστεί τις συνέπειες», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, αδελφός του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ηγέτη της εξτρεμιστικής οργάνωσης. «Η αντίδραση των τζιχαντιστών μαχητών υπάρχει κίνδυνος να είναι ισχυρή, είτε στο Μάλι είτε στο γαλλικό έδαφος», τόνισε ο αλ Ζαουάχρι.

«Η Γαλλία σκοτώνει τα παιδιά μας, πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν έχουμε βόμβες ή αεροπλάνα, αλλά τα μέσα που έχουμε μας επιτρέπουν να συλλάβουμε ομήρους για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Αιγύπτιος σαλαφιστής, υποστηρίζοντας ότι «η απαγωγή των Γάλλων είναι μια αντίδραση φυσιολογική και θεμιτή».

«Να έλθουμε λοιπόν εμείς οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη και να σας επιτεθούμε γιατί είμαστε αντίθετοι στην εκκοσμίκευση και τον καθολικισμό; Δεν θα πρέπει να επεμβαίνετε στις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις», τόνισε.

Ο αδελφός του, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, προειδοποίησε στις αρχές Απριλίου στη Γαλλία, ότι θα έχει στο Μαλί «την ίδια τύχη που είχε η Αμερική στο Ιράκ και το Αφγανιστάν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v