Επικαιροποίηση της συμφωνίας και μείωση του ΦΠΑ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση επιμένει το ΠΑΣΟΚ...

  • Real.gr
Επικαιροποίηση της συμφωνίας και μείωση του ΦΠΑ ζητά το ΠΑΣΟΚ
Στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση επιμένει το ΠΑΣΟΚ, με το περιβάλλον της ηγεσίας να εκτιμά ότι όσα έγιναν κατά την προετοιμασία και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έχουν …αποδείξει τη σχετική ανάγκη.

Η Ιπποκράτους άλλωστε, εκτιμά ότι η νέα προγραμματική συμφωνία πρέπει να πάρει την μορφή ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης. Δηλώνει πάντως, αίφνης, πως δεν πρόκειται ως κόμμα να μετάσχει σε καμία σεναριολογία περί ανασχηματισμού που παραπέμπει στις παλιές εποχές των μονοκομματικών κυβερνήσεων...

Όσον αφορά στην πρόσφατη απομάκρυνση του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ, το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι ήταν «άκομψη, αντιπαραγωγική και εκτός εποχής», δεδομένου ότι η ανεργία είναι το «νούμερο ένα» πρόβλημα της κοινωνίας. Καλεί δε, τον νέο διοικητή να εφαρμόσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας, όπως ψηφίστηκε σε τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή.

Η Ιπποκράτους επιμένει ακόμα να συντηρεί το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, κάτι που θεωρεί εφικτό στο συμφωνημένο με την τρόικα δημοσιονομικό πλαίσιο. Αντίστοιχη θα είναι η στάση του το επόμενο διάστημα και ως προς την πίεση που θα ασκήσει για τον ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων με αφορολόγητο όριο που θα αντικαταστήσει το ‘χαράτσι’ το 2014.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ άλλωστε, δηλώνουν με νόημα πως δεν θα επιτρέψουν να εμφανίζονται ως «επισπεύδοντας» στα θέματα αυτά, όσοι περνούσαν «αντιμνημονιακή φάση» την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ αναγκαζόταν να λάβει δυσάρεστα μέτρα…

Αντίθετα, εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικό και ηθικό δικαίωμα να θέσει το ζήτημα της άρσης ή αντικατάστασης των εν λόγω μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v