Με καλό καιρό το ψήσιμο του οβελία

(VIDEO) Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία.

  • Real.gr
Με καλό καιρό το ψήσιμο του οβελία
Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα, ωστόσο από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.



Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στον αττικό ουρανό από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά περιμένουμε από τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Αναλυτικά πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όποτε θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όποτε θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της ηπείρου. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όποτε θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ . Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τις επόμενες ημέρες 

Γενικά αίθριος, θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει
αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Τρίτη στην Μακεδονία και την ήπειρο περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει
πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v