«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Λευκωσία

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Μια ξαφνική μπόρα στη Λευκωσία ήταν αρκετή για να δημιουργήσει προβλήματα και να θέσει σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

  • Real.gr
«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Λευκωσία
Μια ξαφνική μπόρα στη Λευκωσία, η οποία συνοδεύτηκε από χαλάζι, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει προβλήματα και να θέσει σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η καταιγίδα που συνοδεύτηκε κι από έντονη χαλαζόπτωση ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Οικίες και υποστατικά πλημμύρισαν, δέντρα αποκόπησαν και δρόμοι έγιναν λίμνες.



Πάνω από 50 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Λίζα Κεμιτζιή, ανέφερε ότι μέχρι τις 4 το απόγευμα η Υπηρεσία έλαβε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια. Οι περισσότερες αφορούσαν άντληση νερών από πλημμυρισμένα υπόγεια, οικίες και υποστατικά, ενώ συνεργεία καθάρισαν δρόμους από κλαδιά δέντρων που έπεσαν, αποκόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.



Όπως ανέφερε η κ. Κεμιτζιή, σε 3-4 περιπτώσεις οι κλήσεις αφορούσαν αποπαγίδευση οδηγών από τα αυτοκίνητά τους που ακινητοποιήθηκαν λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την ξαφνική μπόρα ήταν το κέντρο της Λευκωσίας, και συνοικίες στο Στρόβολο τη Δασούπολη και τη Λακατάμια. Ο Πεδιαίος ξεχείλισε με αποτέλεσμα τα νερά να περάσουν πάνω από τη γέφυρα πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Γενικά, παρατηρήθηκαν προβλήματα στις μετακινήσεις, λόγω των πλημμυρισμένων σε πολλές περιπτώσεις δρόμων, αλλά και της μικρής ορατότητας.


ΠΗΓΗ: philenews.gr





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v