«Οι μύθοι δεν δίνουν ούτε δουλειά ούτε ανάπτυξη»

«Αν κάποιος χρειάζεται επειγόντως προσαρμογή στη πραγματικότητα, αυτός είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

  • Real.gr
«Οι μύθοι δεν δίνουν ούτε δουλειά ούτε ανάπτυξη»
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η πιο επαναστατική πράξη που θα μπορούσε να κάνει στις μέρες μας, είναι να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας. Ζούμε μια περίοδο μύθων. Τελευταίο στάδιο της πολιτικής των μνημονίων φαίνεται ότι είναι η μυθολογία. Μύθος ότι βγαίνουμε από το τούνελ. Μύθος ότι αρχίζει η ανάπτυξη. Μύθος ότι κάμπτεται η ανεργία. Μύθος ότι υπάρχει αποδοχή των θυσιών από την κοινωνία. Μύθος ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί την πολιτική σταθερότητα. Μύθος ότι όλα εν γένει αλλάζουν προς το καλύτερο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «αυτή η στρατηγική της μυθολογίας πιθανόν να σχετίζεται με εκλογικά σχέδια. Βασικά όμως εκφράζει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Στο ψέμα, την εξαπάτηση, τη διαστρέβλωση καταφεύγουν καθεστώτα αυταρχικά, διεφθαρμένα και κυρίως αποτυχημένα. Όταν η πραγματικότητα είναι αντίθετη με τα έργα τους τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα -αυτή η αρχή τα καθοδηγεί»

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Οι πολίτες, όλοι μας, μπορούμε και να μυρίσουμε την κόπρο του Αυγεία του πελατειακού κράτους τους, να δούμε τη Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας τους, να αισθανθούμε τα νύχια από τις Στυμφαλίδες Όρνιθες της φορολογίας τους. Όλα τα τέρατα και σημεία που υποτίθεται ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ψυχορραγούν, είναι τυραννικά παρόντα καθημερινά στις ζωές των ανθρώπων. Αν ο πρωθυπουργός θέλει να εμφανίζεται ως σύγχρονος Ηρακλής, εμείς δεν μπορούμε να του το απαγορεύσουμε. Ας προσέξει μόνο με τα άλογα του Γηρυόνη -όποιος σπέρνει δόντια δεν μπορεί να προσδοκά κοινωνικά και πολιτικά άνθη».



Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών: «Οι κοινωνίες που υποφέρουν μπορεί να εξεγείρονται, να αντιστέκονται, να σωπαίνουν, να απελπίζονται -αλλά δεν παραμυθιάζονται. Γιατί απλούστατα οι μύθοι δεν δίνουν ούτε δουλειά, ούτε ψωμί, ούτε μόρφωση, ούτε φυσικά ανάπτυξη. Και αν κάποιος χρειάζεται επειγόντως προσαρμογή στη πραγματικότητα, αυτός είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του».

«Η επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας, ότι βγαίνουμε από το τούνελ, μπας και βγάλουμε και τον επόμενο βήμα, δε συνιστά στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα μιας χώρας που χειμάζεται. Ούτε μπορεί διαρκώς να παραμερίζεται η λαϊκή αντίδραση με τη πυγμή της καταστολής και με πολιτικές επιστρατεύσεις που παραπέμπουν σε δικτατορίες. Η κοινωνική συναίνεση και η σταθερότητα είναι πράγματι το οξυγόνο της οικονομίας. Η αδυναμία εγγύησής της εκτοπίζει την παραγωγική δυναμική, περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο παράγοντα», πρόσθεσε.

«Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να την εμπεδώσει ούτε να την εγγυηθεί. Γιατί η ίδια συνωμοτεί εναντίον της κοινωνίας. Αναλώνεται στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Σε μεθοδεύσεις κοινωνικής απομόνωσης όσων αντιδρούν στην πολιτική της. Εκβιάζει κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, αντί να σχεδιάζει το μέλλον», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v