«Τα κόμματα θα επιδείξουν ένα υψηλό επίπεδο ευθύνης»

Στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή αναφέρθηκε ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

  • Real.gr
«Τα κόμματα θα επιδείξουν ένα υψηλό επίπεδο ευθύνης»
Στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης που κατατίθεται στη Βουλή αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

«Κανένα κόμμα δεν δικαιούται -και δεν υπαινίσσομαι κανένα, το τονίζω- να αντιμετωπίζει το φάσμα του νεοναζισμού, της αμφισβήτησης δικαιωμάτων πανανθρώπινων όποιων πολιτών κι αν αμφισβητούνται -το τονίζω ιδιαιτέρως- με εκλογικά κριτήρια. Τι θα με συμφέρει, τι δεν θα με συμφέρει. Πιστεύω ότι τελικά τα κόμματα θα επιδείξουν ένα υψηλό επίπεδο ευθύνης και θα απομακρυνθούν από μια τέτοια αντίληψη», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Γι' αυτό είπα και στη βουλή ότι όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι υποχρεωμένα να αναζητήσουν συγκλίσεις σε επίπεδα κοινωνίας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ή τις αιτίες που δημιουργούν το πεδίο δράσης είτε του κόμματος της Χρυσής Αυγής είτε άλλων τέτοιων σχηματισμών».

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε ότι «Aν θέλουμε να αποκρούσουμε τον νεοναζισμό οφείλουμε να παράξουμε», διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει ταυτότητα, δεν φωτογραφίζει κανέναν και δεν στρέφεται εναντίον κανενός»,

«Όσοι παραβούν το Σύνταγμα, ο εισαγγελέας και στη συνέχεια τα δικαστήρια θα έχουν λόγο γι αυτούς» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι το Σύνταγμα δε έχει πρόνοια για να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν νόμοι που τιμωρούν πράξεις βίας ή άλλες συμπεριφορές και μέσω αυτών μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκη βουλευτές που τυχόν τους παραβιάζουν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επικαιροποιούνται παλαιότεροι νόμοι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, επισήμανε ότι «είναι ίσως το επιεικέστερο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτά που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη για τις προσωρινές διαταγές είπε ότι είναι σχεδόν έτοιμη και θα προβλέπει επίσπευση των διαδικασιών για έκδοση αποφάσεων από τα δικαστήρια εντός 2-3 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v