Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο επεισόδιο στη κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό

Για υποκρισία κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ, με αφορμή την στάση του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τις κατηγορίες εις βάρος της κυβέρνησης ότι καθυστερεί να το φέρει στη Βουλή.

  • Real.gr
Νέο επεισόδιο στη κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό
Για υποκρισία κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ, με αφορμή την στάση του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη και τις κατηγορίες εις βάρος της κυβέρνησης ότι καθυστερεί να το φέρει στη Βουλή.

Παρουσιάζοντας πρακτικά από τη συνεδρίαση σχετικής επιτροπής στις 13 Δεκεμβρίου 2011, όταν συζητείτο σχετικό νομοσχέδιο του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου τότε, κατά το οποίο ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος παρουσίασε το σκεπτικό υπό το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα το καταψήφιζε, μιλούν για επί της ουσίας διαφωνία και καταλογίζουν υποκρισία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι υποκριτές. Η πλήρης υποκρισία. Τι άλλαξε; Ο Μουλόπουλος ή ο Τσίπρας είναι εκτός γραμμής; Πότε είχαν δίκιο; Τότε ή τώρα;», αναρωτιούνται οι κύκλοι της ΝΔ, θυμίζοντας ότι τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «ατελέσφορη και επικίνδυνη» πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμων… Μιλούσε για «περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης των ιδεών, λέγοντας όχι στον περιορισμό των ιδεών και τον φόβο της ελευθερίας της έκφρασης, σημειώνοντας πως «τα κακά και άσχημα της δημοκρατίας θεραπεύονται μόνον με περισσότερη δημοκρατία και όχι με απαγορευτικούς νόμους που τα ψαλιδίζουμε» και καταλήγοντας ότι «εμείς καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο».

Σε επικοινωνία του Real.gr με την Κουμουνδούρου, πάντως, η απάντηση είναι σαφής. Επιμένοντας ότι η πολιτική τους τοποθέτηση ισχύει και εξακολουθούν να μη θέλουν νομοσχέδια που να βάζουν ιδεολογικούς φραγμούς, υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη πρόταση δείχνει να ποινικοποιεί και να πατάσσει την προπαγάνδιση και εκτέλεση του ρατσιστικού εγκλήματος. Ως εκ τούτου, θεωρούν πως πρόκειται για μία σωστή πρόταση, περιμένοντας πάντως να την δουν και επιμένοντας πως η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να κωλυσιεργήσει, καλύπτοντας την Χρυσή Αυγή. Κατηγορούν δε τους «κύκλους της ΝΔ» ότι συγκρίνουν ανόμοια πράγματα, περιμένοντας ακόμα να δουν το πλήρες νομοσχέδιο για να τοποθετηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v