Στην Καβάλα ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πόλη, ο Θόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε...

  • Real.gr
Στην Καβάλα ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης
Την υποχρέωση η πολιτεία να βάζει όσο το δυνατόν λιγότερους σκοπέλους στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελο Τσατσούλη, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πόλη.

Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι αφού η πολιτεία τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να δίνει κίνητρα για την επιχειρηματική ανάπτυξη τουλάχιστον να βάζει μικρότερα εμπόδια ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να ορθοποδήσει. Ο κ. Τσατσούλης, έθεσε μια σειρά από προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής, ξεκινώντας από τον αυξημένο αριθμό σταθμών διοδίων στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Καβάλα, ενώ έθεσε και το θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας, που είναι 12% για τη Θράκη και 4% για την Ανατολική Μακεδονία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των δανείων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Όπως είπε, πάνω από 20.000 επιχειρήσεις, που έλαβαν αυτές τις εγγυήσεις, βρίσκονται υπό το φάσμα της διάλυσης. ενώ έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται μια κοινή προσπάθεια από όλα τα Επιμελητήρια για να περάσει τροπολογία, με την υπογραφή 31 βουλευτών, ώστε να ισχύει η διάταξη του πολυνομοσχεδίου, αλλά να μην έχει αναδρομική ισχύ, αφού κάτι τέτοιο θα έχει, όπως είπε, καταστροφικά αποτελέσματα για όλες τις επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Καβάλα ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε το δήμαρχο Καβάλας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωστή Σιμιτσή, ενώ ο υπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει η Καβάλα και τόνισε τη σημασία της επετείου, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v