Επεισόδια διαδηλωτών με την αστυνομία και δημοσιογράφους

Στη μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων...

  • Real.gr
Επεισόδια διαδηλωτών με την αστυνομία και δημοσιογράφους
Δεκάδες χιλιάδες αντιτιθέμενοι στο γάμο των ομοφυλοφίλων βρέθηκαν και πάλι χθες στους δρόμους του Παρισιού για μία μάχη μέχρι το τέλος, που σημαδεύτηκε από επεισόδια τις πρώτες βραδινές ώρες, τρεις ημέρες πριν από τον εορτασμό της πρώτης ένωσης ενός ζευγαριού γκέι στο δημαρχείο.

Ενώ η διαδήλωση εκτυλίχθηκε στο σύνολό της ειρηνικά, η ένταση ανέβηκε τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή Ανβαλίντ, όταν περίπου 200-300 ταραξίες εκσφενδόνισαν βλήματα, σιδηρόβεργες και καπνογόνα εναντίον των δυνάμεων της τάξης και των δημοσιογράφων. Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου τραυματίστηκε ελαφρά και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει την εβδομάδα αυτή τους διοργανωτές «Η διαδήλωση για όλους» για τους κινδύνους παρεκτροπών και προκλήσεων δεξιών εξτρεμιστικών οργανώσεων και κινητοποίησαν για τη διαδήλωση 4.500 αστυνομικούς και χωροφύλακες.

Για μία ακόμα φορά, η συμμετοχή αποτέλεσε αντικείμενο πολεμικής, με την αστυνομία να έχει υπολογίσει 150.000 ανθρώπους και τους διοργανωτές να υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. Περίπου 2.800 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν εξάλλου στο κάλεσμα του Ινστιτούτου Civitas που πρόσκειται στους συντηρητικούς καθολικούς και οι οποίοι πραγματοποίησαν χωριστή πορεία.

Συνολικά, 96 άνθρωποι προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και 39 τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τα επεισόδια των πρώτων βραδινών ωρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v