Το ETUC καταδικάζει την απόφαση για ΕΡΤ

Η γ.γ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργατικών Σωματείων (ETUC) συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και καταδίκασε την απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

  • Real.gr
Το ETUC καταδικάζει την απόφαση για ΕΡΤ
Η γ.γ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργατικών Σωματείων (ETUC) συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και καταδίκασε την απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Το ETUC ανέφερε ότι η απόφαση «παραβιάζει τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην πληροφορία και απολύει περισσότερους από 2.600 εργαζόμενους».

«Αυτό είναι ένα επικίνδυνο και κακό μήνυμα για την Ευρώπη. Η απόφαση να διακοπούν όλες οι μεταδόσεις της ΕΡΤ εξαιτίας των μέτρων λιτότητας στερεί από τους Έλληνες εργαζόμενους και τον λαό ένα στοιχείο-κλειδί της δημοκρατίας: το δικαίωμα στην πληροφόρηση. Μία τέτοια ακατανόητη επιλογή είναι απαράδεκτη και μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε άλλα κύματα λαϊκισμού και αυταρχισμού» ανέφερε η γ.γ. του ETUC, Μπερναντέτ Σεγκόλ.

Το ETUC δηλώνει ότι στηρίζει την γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει γραμμή πλεύσης άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v