Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ροχανί: Μεγαλύτερη διαφάνεια στο πυρηνικό πρόγραμμα

Ο νέος πρόεδρος του Ιράν χαρακτήρισε «άδικες» τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα του.

  • Real.gr
Ροχανί: Μεγαλύτερη διαφάνεια στο πυρηνικό πρόγραμμα
Μεγαλύτερη διαφάνεια στο πυρηνικό του πρόγραμμα επιθυμεί να δείξει το Ιράν, όπως ανέφερε ο νέος πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκλογή του την Παρασκευή, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «άδικες» τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα του. Παράλληλα, τόνισε πως το Ιράν θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ροχανί ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί έτσι ώστε να έχει «μία εποικοδομητική συνεργασία με τον κόσμο», ενώ ευχαρίστησε τους Ιρανούς που τον ψήφισαν, λέγοντας ότι επέλεξαν την «μετριοπάθεια». Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Συρία, τόνισε ότι όλες οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της σταθερότητας και το τέλός των συγκρούσεων στην περιοχή θα πρέπει να το αναλάβουν οι Σύροι πολίτες.

Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις του Ιράν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία παλιά πληγή, η οποία πρέπει να επουλωθεί.
Ο κ. Ροχανί απέσπασε το 50,7% της λαϊκής ψήφου, ποσοστό που του δίνει απ’ ευθείας την προεδρία της χώρας, δίχως την ανάγκη δεύτερου γύρου.

Δεύτερος, με σαφή ωστόσο διαφορά πίσω από τον Ρουχανί, αναδείχθηκε ο δήμαρχος της Τεχεράνης Μπακέρ Καμπιλάφ, σύμμαχος του Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι. Σημειώνεται πως ο κ. Χαμενέι δεν είχε υποστηρίξει ευθέως κανέναν εκ των έξι υποψήφιων για τον προεδρικό θώκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v