Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χανιά: Στο «δόκανο» των αρχών επικίνδυνη σπείρα

Στα χέρια της αστυνομίας μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών.

  • Real.gr
Χανιά: Στο «δόκανο» των αρχών επικίνδυνη σπείρα
Στη σύλληψη δύο Γεωργιανών, οι οποίοι σε συνεργασία με δύο ομοεθνείς τους είχαν διαπράξει κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια, προχώρησε η αστυνομία των Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Αρτέμης Κουτσαφτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια, με τους δράστες να έχουν αφαιρέσει κοσμήματα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 27.000 ευρώ και χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα.

Ο οδηγός, ο οποίος αναζητείται, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια οι δύο επιβαίνοντες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα και δύο τσάντες που περιείχαν πλήθος κοσμημάτων, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δύο γεμιστήρες.
Ο συνοδηγός, 37 ετών υπήκοος Γεωργίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Χανιά, ενώ τα ξημερώματα συνελήφθη ένας 30χρονος υπήκοος Γεωργίας, επίσης μέλος της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, τα αντικείμενα που βρέθηκαν στις δύο τσάντες (εκτός των γεμιστήρων) προέρχονταν από χθεσινή κλοπή σε σπίτι στα Χανιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι μέλη οργάνωσης η οποία διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική δομή και είχε αναπτύξει συστηματική και διαρκή δράση στη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, κυρίως σε σπίτια. Χαρακτηριστικό τής δράσης τους είναι ότι με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, προέβαιναν σε κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών με τη μέθοδο της θραύσης του ομφαλού των κλειδαριών.

Συγκεκριμένα:

- Στις 2 Μαρτίου διέρρηξαν διαμέρισμα στα Χανιά και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.
- Στις 29 Μαρτίου διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
- Στις 21 Απριλίου διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν μία φωτογραφική μηχανή, μία κάμερα, ένα κινητό τηλέφωνο, κοσμήματα αξίας 200 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
- Στις 27 Απριλίου διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, βιβλιάρια καταθέσεων, δελτία ταυτότητας και ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε κοσμήματα.
- Στις 6 Μαΐου διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.
- Στις 7 Ιουνίου διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.300 ευρώ, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
- Από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου διέρρηξαν διαμέρισμα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 10.850 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την αστυνομία, προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν συμμετοχή των μελών της και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v