Ισημερινός: «Δεν θα υποκύψουμε στις απειλές των ΗΠΑ»

(VIDEO) Η χώρα «ζυγίζει» την έκκληση του Έντουαρντ Σνόουντεν για χορήγηση ασύλου.

  • Real.gr
Ισημερινός: «Δεν θα υποκύψουμε στις απειλές των ΗΠΑ»
«Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών» τονίζουν ανεπίσημα οι αρχές του Ισημερινού, την ώρα που «ζυγίζουν» την έκκληση του πρώην συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν για χορήγηση ασύλου.



Ο πρόεδρος του Ισημερινού και άλλοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι απορρίπτουν τα προνόμια που τους παρέχουν οι ΗΠΑ σχετικά με τις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών. «Μπροστά στις απειλές, το θράσος και την αλαζονεία συγκεκριμένων παραγόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι ανέφεραν ότι θα αποσύρουν τα προνόμια προς τη χώρα μας για την υπόθεση του Σνόουντεν, ο Ισημερινός απαντά ότι μονομερώς και αμετάκλητα αποσύρεται από τα προνόμια αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος με δηλώσεις και άλλων στελεχών της χώρας από το πρωί.

Οι αρχές του Εκουαδόρ ανέφεραν ότι εξακολουθούν να εξετάζουν το αίτημα του Σνόουντεν για χορήγηση ασύλου, εξέλιξη η οποία έχει μετατρέψει την χώρα της Νότιας Αμερικής σε πρωταγωνιστή ενός διπλωματικού θρίλερ. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατασκοπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει καταφέρει να διχάσει τον κόσμο, καθώς αντιμετωπίζεται ως προδότης από τους πολέμιούς του και ως ήρωας από τους υποστηρικτές του.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v