«Objects: Τα αντικείμενα της σπουδής»

Το Τμήμα Ζωγραφικής του Μικρού Πολυτεχνείου παρουσιάζει τα έργα των σπουδαστών του.

  • Real.gr
«Objects: Τα αντικείμενα της σπουδής»
Το Τμήμα Ζωγραφικής του Μικρού Πολυτεχνείου παρουσιάζει τα έργα των σπουδαστών του σε μία έκθεση ζωγραφικής με θέμα «OBJECTS: Τα αντικείμενα της σπουδής». Κάθε καλλιτέχνης εμπνέεται από ένα προσωπικό αντικείμενο και καλείται να μεταφέρει τη σημασία του - συναισθηματική, χρηστική, υλική - στον καμβά.

«Αντικείμενα: αναγκαία, χρηστικά, λειτουργικά, χρήσιμα, περιττά, υλικά. Όλοι είμαστε δέσμιοι τους, χαρακτηρίζουν την προσωπική και κοινωνική μας κατάσταση, διαμορφώνουν την ζωή μας. Προσπαθώντας να αποδεσμευτούμε προς στιγμήν από την κανονικότητα της καθημερινής εμπειρίας, μέσα από την ζωγραφική ως διαδικασία σπουδής και έκφρασης, εμπνεόμαστε από τα αντικείμενα και επιχειρούμε να δημιουργήσουμε μια νέα, ζωγραφική, πραγματικότητα.

Πέρα από την αναγκαιότητα της χρηστικότητας των αντικειμένων, ψάχνουμε την ουσία τους, αυτήν που τα μετατρέπει από εργαλεία σε σύμβολα, από απλά καθημερινά πράγματα σε δοχεία συναισθημάτων, φορείς αναμνήσεων και εμπειριών, αντικείμενα αξίας».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 20.00 στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων (Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουλίου (Κυριακή - Δευτέρα - Τρίτη 19.00-23.00). Παρουσιάζονται έργα των: Διονύσης Αργυρόπουλος Ιωάννου, Νάνσυ Κελαντωνίου, Κώστας Λιόκαρης, Κώστας Παθιάκης, Ελένη Τσαλαπάτη, Εύη Χατζηπολυχρόνη.






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v