24ωρο λουκέτο στους δήμους

Κλειστοί αύριο οι δήμοι σε όλη τη χώρα προτείνει η ΚΕΔΕ.

24ωρο λουκέτο στους δήμους

Να μείνουν κλειστοί αύριο όλοι οι δήμοι της χώρας, με εξαίρεση τις κοινωνικο - προνοιακές δομές, πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Την πρόταση συνυπέγραψε και ο επικεφαλής των δημάρχων της Ν.Δ., δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης.

Ο κ. Ασκούνης πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, μετά τη συνάντηση που θα έχει αύριο το μεσημέρι η ΚΕΔΕ με τον υπ. Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη. Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, η συμφωνία με την τρόϊκα προβλέπει, έως το τέλος Ιουλίου, να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπ. Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης.

Στη συνέχεια, για το ερχόμενο δίμηνο Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί. Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.

Επίθεση στον Γ. Καμίνη

Εν τω μεταξύ επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ το βράδυ της Κυριακής. Η επίθεση έγινε την ώρα που ο Γιώργος Καμίνης αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις της ένωσης δήμων και κατευθυνόταν πεζός προς την οδό Πανεπιστημίου. 

Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο αρμόδιος υπουργός κ. Μιχελάκης.

Την ΠΟΕ ΟΤΑ κατηγορεί ο δήμος Αθηναίων

Για στοχοποίηση του Γιώργου Καμίνη από την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων.

«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων και προσθέτει:

«Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Καταδικάζει η ΠΟΕ ΟΤΑ

Απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζει η ΠΟΕ ΟΤΑ την επίθεση στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια. Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 - 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους» αναφέρει η ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v