«Εισβολή» εξωπανεπιστημιακών στο γραφείο του πρύτανη

Στο γραφείο του πρύτανη του ΑΠΘ εισέβαλαν σήμερα το πρωί εξωπανεπιστημιακοί καταγγέλλει το γραφείο του Γ.Μυλόπουλου.

  • Real.gr
«Εισβολή» εξωπανεπιστημιακών στο γραφείο του πρύτανη
«Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 10.20 το πρωί, εισέβαλαν βιαίως στο γραφείο του Πρύτανη περίπου 50 εξωπανεπιστημιακοί, υπο την καθοδήγηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ΠαναγιώτηΤσαραμπουλίδη και του γνωστού συνδικαλιστή Σιδέρη Κωνσταντινίδη» αναφέρεται στην προσωπική ιστοσελίδα του Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου για όσα συνέβησαν το πρωί στην Πρυτανεία και συνεχίζει:

«Οι εισβολείς, βρίζοντας τον Πρύτανη και τρομοκρατώντας το προσωπικό της Πρυτανείας, απαιτούσαν επιμόνως να συναντήσουν τον ίδιο τον Πρύτανη, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκαν ότι αυτός εκείνη την ώρα ήταν απών. Οι εισβολείς αρνήθηκαν να απελευθερώσουν το γραφείο του Πρύτανη, παρά τις κατ´ επανάληψη υποδείξεις του υπευθύνου της φύλαξης του ΑΠΘ να αποχωρήσουν και τις επισημάνσεις, ότι η κατάληψη δημοσίου χώρου συνιστά αξιόποινη πράξη διωκόμενη αυτεπαγγέλτως.

Ο λόγος τον οποίο προέβαλαν ως αιτία της εισβολής, ήταν η διεκδίκηση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις εργολαβίες από το φθινόπωρο του 2012. Η Πρυτανεία του ΑΠΘ τους έχει ήδη παραπέμψει για το θέμα αυτό στον γενικό διευθυντή Οικονομικών, δεδομένου ότι το επίμαχο ένταλμα εχει υπογραφεί από τις Πρυτανικές Αρχές από καιρό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η όποια καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων συνεπώς δεν οφείλεται στη διοίκηση του ΑΠΘ, αλλά σε γραφειοκρατικά εμπόδια.

Οι εισβολείς, μετά από μια και πλέον ώρα αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το γραφείο του Πρύτανη, δηλώνοντας απειλητικά ότι θα επανέλθουν προκειμένου να επαναλάβουν τα ίδια την ερχόμενη Δευτέρα στις 10.00 το πρωί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v