Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οσάμα Μόρσι: «Ο πατέρας μου θα επιστρέψει στην εξουσία»

(VIDEO) «Η επανάσταση θα επιτύχει και ο νόμιμος ηγέτης θα επιστρέψει», αναφέρει σε συνέντευξή του ο γιος του Μοχάμεντ Μόρσι.

  • Real.gr
Οσάμα Μόρσι: «Ο πατέρας μου θα επιστρέψει στην εξουσία»
«Η επανάσταση θα επιτύχει και ο νόμιμος ηγέτης θα επιστρέψει», αναφέρει σε συνέντευξή του στο CNN ο γιος του Μοχάμεντ Μόρσι, Οσάμα, μία εβδομάδα από τη στιγμή που ο πατέρας του καθαιρέθηκε από την προεδρεία της Αιγύπτου.



«Οι πολίτες της Αιγύπτου δεν θα τρομάξουν ξανά μπροστά σε ένα τανκ» τονίζει ο Οσάμα Μόρσι κάνει λόγο για πραξικόπημα: «Πρόκειται για ένα πραξικόπημα της επανάστασης, ένα πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας και κατά του συντάγματος, ένα πραξικόπημα κατά των πολιτών» σημειώνει και προσθέτει ότι ουσιαστικά ο υπουργός Άμυνας λέει στους χιλιάδες ανθρώπους που ψήφισαν ότι δεν γνωρίζουν τι είναι καλό για αυτούς.

Παρά την οργή του γιου του Μοχάμεντ Μόρσι, η μεταβατική κυβέρνηση στην Αίγυπτο συνεχίζει να καλύπτει υπουργικές θέσεις, ενώ ο μεταβατικός πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει καλυφθεί το 70% των θέσεων. Μάλιστα, η τελική μορφή της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Ο Οσάμα Μόρσι αναφέρθηκε στην 30η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία εκατομμύρια Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, προκειμένου να εκφράσουν τη θέλησή τους να απομακρυνθεί ο πατέρας του από την εξουσία: «Στις 30 Ιουνίου δεν έγινε επανάσταση. Και η ιστορία δεν θα καταγράψει ποτέ ότι εκείνη την ημέρα έγινε επανάσταση. Και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, γιατί δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο επανάσταση, μέσα από την οποία να παίρνει την εξουσία ο στρατός. Δεν υπάρχει επανάσταση η οποία να καταργεί τις εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v