Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αξιόπιστο το αντιρρυπαντικό φράγμα

Στο ναυάγιο του Sea Diamond σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας για την απορρύπανση.

  • Real.gr
Αξιόπιστο το αντιρρυπαντικό φράγμα
Η ποσότητα πετρελαίου που εκλύεται πλέον από το ναυάγιο του Sea Diamond στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός Σαντορίνης, είναι πολύ μικρή και ανεβαίνει με μορφή σταγόνων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος διέρρευσε και περισυλέχθηκε από τα ειδικά συνεργεία κατά τη βύθιση του πλοίου, ενώ το αντιρρυπαντικό φράγμα, στην περιοχή, είναι απολύτως αξιόπιστο.

Αυτό υποστήριξε κατά την κατάθεσή του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, όπου διεξάγεται η δίκη για το ναυάγιο του Sea Diamond, με κατηγορούμενους 13 άτομα (σ.σ. επτά μέλη του πληρώματος, πέντε μέλη της διαχειρίστριας εταιρείας και ένας του νορβηγικού νηογνώμονα), ο δόκτωρ Βασίλης Μαμαλούκας, υπεύθυνος της εταιρείας «Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος», στην οποία έχει ανατεθεί η λήψη μέτρων αντιμετώπισης επιφανειακής ρύπανσης στο σημείο.

Σχετική μελέτη αποδεικνύει ότι οι 11 δεξαμενές του πλοίου κατά τη βύθισή του, λόγω της μεγάλης αυξομείωσης της πίεσης και του βάθους, 127-148 μέτρα, συνεθλίβησαν, γι’ αυτό και η μεγαλύτερη διαρροή σημειώθηκε τότε και αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, υποστήριξε ο Ωκεανογράφος.

Ανέφερε, επίσης, ότι το έργο της απορρύπανσης από την εταιρεία στο σημείο ξεκίνησε άμεσα και αντιμετωπίστηκε σε δύο φάσεις, η πρώτη προέβλεπε καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής και η δεύτερη των ακτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v