Απάντηση Νικήτα σε Κυριάκο: Επιμένω σε όσα είπα

Ζήτησε τη διαγραφή όσων βουλευτών χρησιμοποιούν ακραίες εκφράσεις και δήλωσε πως δεν θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

  • Real.gr
Απάντηση Νικήτα σε Κυριάκο: Επιμένω σε όσα είπα
Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Νικήτα Κακλαμάνη και υπουργών μετά τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ περί θλιβερής εικόνας της κυβέρνησης καθώς απουσίαζαν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί από την συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Ο Ν. Κακλαμάνης σήκωσε το «γάντι» που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε ότι οι υπουργοί απουσίαζαν, προκειμένου να ετοιμάσουν τις βελτιωτικές ρυθμίσεις και μιλώντας στο Βήμα fm απάντησε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Τα επίμαχα υπουργεία, σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο, είναι τέσσερα. Οι υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί τους είναι 15. Πώς ήταν δυνατόν, λοιπόν, να είναι παρών μόνον ο κ. Κεδίκογλου; Και οφείλω να πω μια καλή κουβέντα και για τον κ. Μαυραγάνη που την ώρα που μίλησα μπορεί να μην ήταν, αλλά επί έξι ώρες ήταν εκεί ο άνθρωπος που δεν είναι και κοινοβουλευτικός… Και πώς λένε ότι άκουσαν τις προτάσεις μου, που δεν μίλησα; Εν πάση περιπτώσει, πώς μετά από την παρέμβασή μου γέμισαν τα υπουργικά έδρανα από υπουργούς; Δεν παίρνω πίσω τίποτα από όσα είπα. Ο κόσμος είδε ότι είναι έτσι η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ακραίες εκφράσεις στη Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε στα κόμματα να διαγράψουν όσους χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς μέσα στο κοινοβούλιο. «Χρειάζομαι, δηλαδή, παιδονόμο στα 65 μου για να είμαι ευπρεπής μέσα στο Κοινοβούλιο; Κυρίως είναι πρόβλημα ηγεσιών των κομμάτων. Αν γίνει κάτι, θα πρέπει να πετάξουν έξω τον βουλευτή από την κοινοβουλευτική τους ομάδα».

Παράλληλα ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως δεν θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. «Εάν τηρηθούν τα υπεσχημένα σε ό,τι αφορά τις βελτιώσεις, ασχέτως που δεν θα ικανοποιηθεί το κυρίως αίτημα να αποσυρθεί το άρθρο, δεν πρόκειται να το καταψηφίσω. Διότι όταν ζητάς δέκα και σου ικανοποιούν τα έξι-επτά, δεν πας να καταψηφίσεις το άρθρο…».

Απάντηση Στουρνάρα στις «βολές» Νικήτα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v