Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρβανιτόπουλος: Οι αποσπασμένοι επιστρέφουν στις τάξεις

(VIDEO) Τι είπε ο υπουργός Παιδείας για τα νέα οργανογράμματα στα σχολεία. Πως θα ελέγχεται από τον Σεπτέμβριο η παρουσία των εκπαιδευτικών.

  • Real.gr
Αρβανιτόπουλος: Οι αποσπασμένοι επιστρέφουν στις τάξεις
Τα χαρτιά του για τις αλλαγές στην εκπαίδευση άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Αρβανιτόπουλος μεταξύ άλλων εμφανίστηκε κατηγορηματικός όσον αφορά τους αποσπασμένους καθηγητές σε υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία  δηλώνοντας ότι θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

«Φέτος οι αποσπάσεις θα είναι απειροελάχιστες. Αυτό δεν θα υπάρξει εφέτος γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα. Ολοι οι αποσπασμένοι θα πάνε στις τάξεις τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες σχετικές με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία: «Αυτές οι διαδικασίες, δηλαδή, μετατάξεις, αποσπάσεις κ.λπ. είναι σε εξέλιξη και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο από τη νέα σχολική χρονιά θα ελέγχεται η παρουσία δασκάλων και καθηγητών στις σχολικές μονάδες. «Πρέπει να εξακριβώσουμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι δεν είναι μονίμως στις τάξεις. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Καταρχήν αναμένουμε τα πορίσματα των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης και δεύτερον με το σύστημα ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Παιδείας. Από τον Σεπτέμβριο θα γνωρίζουμε σε κάθε σχολική μονάδα, ποιος εργάζεται, τι κάνει και πόσες ώρες εργάζεται. Ο διευθυντής της κάθε σχολικής μονάδας θα ενημερώνει το πληροφοριακό σύστημα για το ποιος ήρθε, ποιος δεν ήρθε, ποιος διδάσκει, ποιος δεν διδάσκει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Παιδείας:


ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v