Τυνησία: «Με το ίδιο όπλο» οι δολοφονίες Μπράχμι και Μπελαΐντ

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. Στους δρόμους υποστηρικτές της κυβέρνησης.

  • Real.gr
Τυνησία: «Με το ίδιο όπλο» οι δολοφονίες Μπράχμι και Μπελαΐντ
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας δήλωσε ότι ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μοχάμεντ Μπράχμι δολοφονήθηκε με το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί για να δολοφονηθεί και ο ηγέτης του κόμματος στο οποίο ανήκε, ο Σόκρι Μπελαΐντ, πριν από έξι μήνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην ενέργεια αυτή ενέχεται η ίδια ακραιφνής σαλαφιστική ισλαμιστική οργάνωση.

Ο Λότφι Μπεν Τζέντου δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «το ίδιο αυτόματο όπλο διαμετρήματος εννέα χιλιοστών που σκότωσε τον Μπελαΐντ σκότωσε και τον Μπράχμι». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος ύποπτος είναι ο ακραίος σαλαφιστής Μπουμπακάρ Χακίμ, ο οποίος καταζητείται για λαθρεμπόριο όπλων από τη Λιβύη.

Διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης

Στο μεταξύ, πολλές χιλιάδες ισλαμιστές βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Τυνησίας για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στην ελεγχόμενη από το ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα κυβέρνηση, που η άλλη πλευρά την καλεί να παραιτηθεί προς όφελος μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας έπειτα από τη δολοφονία μίας σημαντικής προσωπικότητας της λαϊκής παράταξης.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «θέλουμε ξανά το Ενάχντα» και «όχι στο πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας».

Η χθεσινή δολοφονία του διακεκριμένου πολιτικού Μοχάμεντ Μπράχμι - η δεύτερη προσωπικότητας που ανήκει στα λαϊκά κόμματα - πυροδότησε βίαιες διαδηλώσεις εναντίον της ισλαμιστικής κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Τύνιδα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v