Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Σαντορίνη το νησί του... γάμου

Μπορεί η Μύκονος να έχει τα πρωτεία ως το νησί της ξέφρενης διασκέδασης, αλλά η Σαντορίνη σίγουρα θεωρείται το πιο ρομαντικό...

  • Real.gr
Η Σαντορίνη το νησί του... γάμου
Αν η Μύκονος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το νησί της ξέφρενης διασκέδασης, η Σαντορίνη μπορεί δικαίως να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο ρομαντικού νησιού στον κόσμο, καθώς πάρα πολλοί διαλέγουν να πουν το "ναι" με φόντο την Καλντέρα, παρατηρεί σε πρόσφατο δημοσίευμα του στην ιταλική έκδοση της Huffington Post, ο συνεργάτης της με έδρα τη Ρώμη, Γκάμπριελ Βαλιν Φραγκούλης:

Χαριτωμένη και ρομαντική, η Σαντορίνη είναι ο αγαπημένος προορισμός των ζευγαριών που έρχονται στο νησί απ' όλον τον κόσμο για να παντρευτούν ή να περάσουν το ταξίδι του μέλιτος. Πράγματι, κάθε καλοκαίρι τελούνται περισσότεροι από χίλιοι γάμοι και η τάση αυξάνεται ολοένα, χρόνο με τον χρόνο.

Το νησί που αρχικά ήταν στρογγυλό, συγκλονίστηκε στο παρελθόν από μια ηφαιστειακή έκρηξη η οποία βύθισε μια περιοχή διαμέτρου περισσότερων των 10 χιλιομέτρων, δημιουργώντας την περίφημη "Καλντέρα" που προσφέρει στα χωριά τα οποία κρέμονται κυριολεκτικά από τους βράχους μια υπέροχη θέα γνωστή σε όλο τον κόσμο.



Σύμφωνα με την Γκρέις Γουίλσερ, διοργανώτρια γάμων σε βρετανικό πρακτορείο που οργανώνει γάμους στο εξωτερικό, τα ζευγάρια επιλέγουν τη Σαντορίνη για την καταπληκτική θέα, τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και για να κλέψουν τις εντυπώσεις αυτή την ιδιαίτερη μέρα. "Έχω οργανώσει προσωπικά, περισσότερους από 150 γάμους εκεί και όλοι υπήρξαν πάντα ευτυχείς που επέλεξαν αυτό το μέρος ως προορισμό του γάμου τους, ιδιαίτερα εκείνοι που δεν είχαν ποτέ επισκεφτεί το νησί και έμειναν κατάπληκτοι από την ομορφιά του. Επίσης, πολλά ζευγάρια επιστρέφουν στη Σαντορίνη για την επέτειο του γάμου τους αφού έχουν μείνει καταγοητευμένοι από τη μοναδικότητα της".

Γενικότερα, όσοι διαλέγουν αυτό το μέρος για να πουν το μεγάλο "ναι", είναι νέοι επαγγελματίες μεταξύ 25 και 40 ετών, στον πρώτο τους γάμο, δηλαδή όχι διαζευγμένοι και διαθέτουν έναν προϋπολογισμό μεταξύ 7 και 9 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, παρότι το νησί παραμένει ένα από τα ακριβότερα των Κυκλάδων είναι πάντα εφικτό να βρεθούν προσφορές με καλή σχέση ποιότητας και τιμής, ιδίως όταν πρόκειται για γάμους.

Για τη Σαντορίνη υπάρχουν τουλάχιστον δέκα εξειδικευμένα πρακτορεία που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό, από την προετοιμασία των απαραίτητων εγγράφων για τον γάμο στην Ελλάδα, μέχρι την οργάνωση της παραμικρής λεπτομέρειας της τελετής και της δεξίωσης που ακολουθεί. Για να πάρετε μια ιδέα, για να γιορτάσετε τον γάμο σας στο ξενοδοχείο Fanari Villas που έχει ψηφιστεί ως ένας από τα πέντε πιο ρομαντικά της Σαντορίνης, μπορεί να κοστίσει περίπου 3-4 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια, οι οποίες αυξάνονται αναλόγως με τον αριθμό των καλεσμένων και με τις απαιτήσεις τους.

Σύμφωνα με την Γκρέις Γουίλσερ, η καλύτερη εποχή για να παντρευτείς στη Σαντορίνη είναι ο Ιούνιος, χωρίς την αποπνικτική ζέστη του κατακαλόκαιρου αλλά με κανονικές θερμοκρασίες που επιτρέπουν την ολοήμερη παραμονή στη θάλασσα πριν το ρομαντικό δείπνο απολαμβάνοντας ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με θέα το αρχιπέλαγος των Κυκλάδων.

ΠΗΓΗ: e-go.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v