Μικρότερο ταμείο και για τα ψιλικατζίδικα

Έως 10,5% κάτω οι πωλήσεις για περίπτερα και παντοπωλεία.

  • Real.gr
Μικρότερο ταμείο και για τα ψιλικατζίδικα
Μείωση κατά 10,5% στις συνολικές τους πωλήσεις παρουσίασαν τα καταστήματα μικρής λιανικής μέσα στο 2012. Ο κλάδος, ο οποίος περιλαμβάνει περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και παντοπωλεία, έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές τον τελευταίο χρόνο, κυρίως λόγω των νόμων που απελευθέρωσαν το επάγγελμα του περιπτερά και των πώληση των καπνικών προϊόντων.

Στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 33.000 καταστήματα, με τα μισά από αυτά να είναι παντοπωλεία, τα οποία μάλιστα καλύπτουν το 44% των συνολικών πωλήσεων των καταστημάτων λιανικής για το προηγούμενο έτος. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις που απασχολούν μηδενικό ή ελάχιστο προσωπικό, με έντονη κινητικότητα στον κλάδο και συχνές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μέσα στο 2012.

Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η ICAP Group. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη διευθύντρια Οικονομικών και Κλαδικών Μελετών του ομίλου Σταματίνα Παντελαίου, για το 2013 προβλέπεται περαιτέρω μείωση στο συνολικό κύκλο εργασιών του κλάδου κατά 9,5%.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v